Alertă în Bihor: Comunitate de 500 de romi, izolată total de autorităţi după ce majoritatea au refuzat testarea. Câţi au ajuns la spital cu coronavirus până acum

  • O comunitate de aproximativ 500 de romi va fi izolată de autorităţi în judeţul Bihor
  • Jandarmii îi vor păzi pe aceştia, ca să nu răspândească coronavirusul
  • 4 dintre ei, inclusiv bulibaşa, au ajuns la Spitalul Municipal din Oradea
7815 afișări
Imaginea articolului Alertă în Bihor: Comunitate de 500 de romi, izolată total de autorităţi după ce majoritatea au refuzat testarea. Câţi au ajuns la spital cu coronavirus până acum

Alertă în Bihor: Comunitate de 500 de romi, izolată total de autorităţi după ce majoritatea au refuzat testarea. Câţi au ajuns la spital cu coronavirus până acum

O comunitate de aproximativ 500 de romi din Vadu Crişului, judeţul Bihor, va intra în izolare sub pază. Decizia a fost luată după ce 4 membri ai acesteia au fost internaţi la Spitalul din Oradea.
 
"De două zile a fost pregătită acţiunea. Vadu Crişului a fost desemnată prima localitate din Bihor unde să se facă testare comunitară, datorită numărului mare de romi din colonie, 476 în total, din care patru, inclusiv bulibaşa, sunt internaţi la Spitalul Municipal din Oradea.
 
S-au adunat ţoti la corturi şi li s-a explicat că nu o să-i doară nimic, că este gratuit, că este spre binele lor. Le-au vorbit şi doi capi de-ai lor, dar degeaba. Numai vreo 20-30 au fost de acord, restul au spus că nu vor să fie testaţi, că ei sunt sănătoşi şi că nu vor", a declarat Dorel Cosma, primarul comunei.
 
Pentru că au refuzat prima variantă, aceştia au fost plasaţi în carantină.
 
"Asta este. Nu vor?! Atunci o să rămână aici, păziţi de jandarmi. Nu avem ce face, nu îi putem obliga dacă nu vor, binele nu-l poţi face nici cu forţa. O să-i ţinem izolaţi, chiar dacă va trebui să cheltuim o grămadă de bani ca să le asigurăm mâncarea", a mai spus primarul, potrivit Bihoreanul.
 
Alţi 1.207 oameni din judeţul Bihor se află în carantină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici