ALERTĂ în Buzău, după depistarea unui nou focar de pestă porcină africană

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat, luni seara, în satul Amara, judeţul Buzău, unde un porc dintr-o gospodărie a murit, acesta fiind al patrulea focar întregistrat în judeţ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2499 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ în Buzău, după depistarea unui nou focar de pestă porcină africană

ALERTĂ în Buzău, după depistarea unui nou focar de pestă porcină africană

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Buzău, virusul pestei porcine africane a fost confirmat la un porc găsit mort într-o gospodărie din satul Amara, comuna Balta Albă.

Confirmarea virsului a fost făcută de laboratorul din Ploieşti şi au fost trimise probe şi la Bucureşti.

„În gospodăria respectivă există un număr de trei suine. Un al doilea porc care a murit în aceeaşi gospodărie nu prezintă semne de infestare cu pestă porcină africană, iar al treilea, de asemenea fără simptome de pestă porcină africană, a fost sacrificat preventiv”, a transmis, luni seara, Prefectura Buzău.

Potrivit sursei citate, s-a făcut dezinfecţia totală atât în gospodăria unde a fost găsit porcul mort, cât şi în cele învecinate, au fost amplasate două dezinfectoare rutiere şi pietonale în apropierea gospodăriei, iar zona e supravegheată de către poliţişti şi jandarmi, pentru prevenirea transportului clandestin de porci sau carne şi produse din carne.

În plus, marţi va avea loc o şedinţă extraordinară a Centrului Local de Combatere a Bolilor pentru luarea tuturor măsurilor necesare în cazul noului focar.

„În acest moment, DSVSA Buzău informează că nu se impune sacrificarea preventivă a suinelor din zona de proximitate a focarului”, a mai arătat sursa citată.

Acesta este al patrulea focar de pestă porcină africană întegistrat în judeţul Buzău.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici