Video Alertă în Prahova: Un urs rănit şi agresiv, pe un traseu frecventat din Buşteni. Animalul a fost tranchilizat şi este evaluat de specialişti - VIDEO, FOTO

  • Un urs matur a atacat maşina unor muncitori
  • Oamenii mergeau să amenajeze captarea de apă din zonă 18 salvamontişti, jandarmi montani şi oameni de la administraţia parcului si fondului de vânătoare au intervenit
  • Salvatorii rămân în zonă pentru a îndepărta eventualii turişti de pe poteci
  • UPDATE: Ursoaica agresivă din Buşteni a fost tranchilizată şi este evaluată de specialişti
1958 afișări

UPDATE: Ursoaica agresivă din Buşteni a fost tranchilizată şi este evaluată de specialişti

Potrivit salvamontiştilor din Buşteni este vorba de o femelă bătrână, de aproximativ 10, 12 ani.

„În urmă cu o oră, ursul a fost tranchilizat şi evaluat de specialişti. Este vorba despre o femelă bătrână de aproximativ 10, 12 ani, subnutrită, care nu ar fi trăit până la venirea iernii. Rana de la bot era de la maşina pe care a muşcat-o. Acum ursoaica va fi îngrijită şi în funcţie de evoluţia stării ei de sănătate, se va lua o decizie asupra relocării acesteia”, au transmis reprezentanţii Salvamont Buşteni.

Un urs rănit şi agresiv, pe un traseu frecventat din Buşteni

Un urs matur a atacat maşina unor muncitori care mergeau să amenajeze captarea de apă din zona Cascada Urlătoare din Buşteni.

Ursul a ieşit în drum, în faţa maşinii, şi a alergat spre vehicul. Animaulul a muşcat din partea din faţă a autoturismului şi s-a rănit, apoi a fugit în pădure. 18 salvamontişti din Buşteni, jandarmi montani şi angajaţi ai parcului şi fondului de vânătoare au fost în zonă ca să asigure perimetrul. Turiştii nu au acces deocamdată pe poteci până când pericolul este eliminat. Ursul este un exemplar agresiv, iar autorităţile urmează să analizeze starea lui de sănătate şi să găsească o soluţie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici