Alertă într-un oraş din România: Un bărbat ademeneşte cu dulciuri copii să urce în maşina sa

Autorităţile din Calafat sunt în alertă după un bărbat a încercat să ademenească mai mulţi copii să urce în maşina sa. Bărbatul le oferă celor mici plăcinte şi dulciuri, spune primarul oraşului.

3456 afișări
Imaginea articolului Alertă într-un oraş din România: Un bărbat ademeneşte cu dulciuri copii să urce în maşina sa

la Calafat: Un bărbat ademeneşte cu dulciuri copii să urce în maşina sa

Autorităţile au identificat un suspect pe care acum îl monitorizează.

Primarul din Calafat, Lucian Ciobanu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că există informaţii potrivit cărora un bărbat a încercat să ademenească mai mulţi copii în maşina sa, oferindu-le plăcinte şi dulciuri.

Alarma a pornit de la un localnic, care a sesizat că un bărbat i-a oferit unui copil mâncare, în zona centrală a oraşului. Bărbatul a anunţat imediat un echipaj de la Poliţia Locală.

„ Au fost persoane care au spus la Poliţia Locală, persoane adulte, după care s-a discutat şi cu Poliţia Calafat. Prima dată am auzit de aşa ceva acum vreo trei săptămâni. Este aceeaşi persoană, pe care acum o avem sub urmărire. Persoana are domiciliul la vreo 30 de kilometri de Calafat. Am identificat-o după numărul maşinii şi avem nişte cadre surprinse de o cameră de supraveghere, în zona centrului”, spune Lucian Ciobanu.

Cazul a ajuns şi în atenţia Poliţiei Dolj.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, un băiat de 12 a fost abordat, în 21 octombrie, pe o stradă din Calafat, de către un bărbat care i-a cerut să urce în maşina sa. Copilul s-a speriat şi a fugit. Ulterior, şoferul a fost identificat, dar a negat faptele.

„În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat un autoturism are corespundea detaliilor indicate de minor şi care s-ar fi aflat în perioada de timp precizată, în zona respectivă. A fost identifcată şi persoana care s-ar fi aflat la volan, un bărbat de 69 de ani din Poiana Mare, care a recunoscut că s-a aflat în zona respectivă, în perioada indicată, însă nu ar fi avut nicio interacţiune cu vreun minor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

De teamă că prin oraş bântuie un răpitor de copii, consilierii locali au aprobat cumpărarea şi montarea a 50 de camere de supraveghere. Acestea vor fi amplasate în apropierea şcolilor, dar şi pe străzile din oraş. Acum există 17 camere în Calafat, amplasate în zona centrală a oraşului.

Taguri:
calafat,
suspect,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici