Alertă la Brăila: FURT de carne de porc dintr-o societate grav afectată de virusul pestei porcine

Poliţiştii din Brăila au prins trei cetăţeni care au furat carne de porc dintr-o societate comercială unde peste 35.000 de animale au fost eutanasiate din cauza pestei porcine. Este vorba despre două incidente separate care s-au produs în localitatea Tichileşti, iar hoţii s-au ales cu dosar penal.

1235 afișări
Imaginea articolului Alertă la Brăila: FURT de carne de porc dintr-o societate grav afectată de virusul pestei porcine

Alertă la Brăila: FURT de carne de porc dintr-o societate grav afectată de virusul pestei porcine

Poliţiştii brăileni i-au prins pe cei trei hoţi în timpul unei acţiuni care s-a desfăşurat în zonele afectate de pesta porcine africane, în vederea identificării produselor de origine animală cu risc de transmitere a virusului.

Unul dintre bărbaţi a fost prins de poliţişti în timp ce transporta o cantitate de carne de porc în portbagajul maşinii, iar ceilalţi doi au fost găsiţi într-un autobuz.

Poliţiştii au stabilit că întreaga cantitate de carne provine din complexul de la Tichileşti, unde peste 35.000 de animale au fost eutanasiate din cauza pestei porcine.

„În cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat şi desfăşurat o acţiune, pe raza comunelor Gropeni şi Tichileşti, în vederea identificării produselor de origine animală cu risc de transmitere a virusului pestei porcine africane. În urma desfăşurării acţiunii, poliţiştii l-au depistat în trafic, pe DJ 212, pe la intrarea în localitatea Tichileşti, pe un bărbat, în vârstă de 37 de ani, în timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 9 kg de carne de porc. De asemenea, tot pe raza comunei Tichileşti au fost depistaţi şi doi consăteni, cu vârste de 48 şi 44 de ani, care călătoreau cu autobuzul şi aveau asupra lor cantitatea totală de 15 kg de carne de porc. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că aceste cantităţi de carne ar fi fost sustrase din incinta unei societăţi comerciale, declarată în stare de carantină”, a anunţat Biroul de Presă al IPJ Brăila.

Conform legii, carnea de porc a fost confiscată şi predată Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila.

În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de răspândire a bolilor la animale sau plante şi furt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici