Alertă la Gara de Sud din Ploieşti: Locomotiva unui tren de călători a luat foc

  • Locomotiva unui tren de călători a luat foc, miercuri seara, în Gara de Sud din Ploieşti.
  • Locomotiva a fost decuplată de restul vagoanelor şi nu au fost victime.
178 afișări
Imaginea articolului Alertă la Gara de Sud din Ploieşti: Locomotiva unui tren de călători a luat foc

Potrivit ISU Prahova, incendiul a izbucnit la o locomotivă electrică a unui tren de călători, în Ploieşti, în Gara de Sud.

„Acţionează un ofiţer şi 15 subofiţeri cu două autospeciale de stingere, o autospecială cu azot şi o ambulanţă SMURD”, anunţă ISU Prahova.

Incediul se manifestă cu flacără deschisă şi degajare mare de fum sub locomotivă.

Reprezentanţii ISU Prahova spun că locomotiva a fost decuplată de restul vagoanelor de călători şi trasă pe o altă linie.

La ora transmiterii ştirii, se acţionează cu azot pentru lichidarea incendiului.

Nu au fost înregistrate victime.

CFR Călători a transmis că este vorba de locomotiva trenului R-E 5003 în relaţia Bucureşti Nord-Mărăşeşti.

Incendiul ar fi izbucnit din cauza supraîncălzirii şi defectării compresorului.

„Conform procedurilor aferente unor asemenea situaţii a fost avizat serviciul 112, o echipă de intervenţie deplasându-se la faţa locului, între timp mecanicul actionând pentru limitarea efectelor degajării de fum. Siguranţa şi securitatea pasagerilor nu au fost afectate”, au transmis reprezentanţii CFR Călători.

Pasagerii care au bilete la trenul afectat sau care doresc să renunţe la călătorie din motive personale vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare, potrivit sursei citate

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici