Alertă METEO: Capitala şi alte 12 judeţe din Sud şi Sud-Est, sub atenţionare cod galben de ceaţă/ UPDATE: Vizibilitate redusă pe autostrada A2

Bucureştiul şi alte 12 judeţe din Sudul şi Sud-Estul ţării sunt, duminică, sub atenţionare cod galben de ceaţă, iar vizibilitatea în zonele afectate scade sub 200 de metri, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

2271 afișări
Imaginea articolului Alertă METEO: Capitala şi alte 12 judeţe din Sud şi Sud-Est, sub atenţionare cod galben de ceaţă/ UPDATE: Vizibilitate redusă pe autostrada A2

Capitala şi alte 12 judeţe din Sud şi Sud-Est, sub atenţionare cod galben de ceaţă

ANM arată că sunt sub cod galben de ceaţă judeţele Ialomiţa, Prahova, Argeş, Giurgiu, Dâmboviţa, Teleorman, Buzău, Ilfov, Călăraşi, Olt, Dolj şi Vâlcea

De asemenea, şi în Bucureşti este cod galben de ceaţă, îndeosebi în zona preorăşenească.Din cauza acestui fenomen vizibilitatea scade local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Atenţionarea este valabilă până la ora 20.00.

UPDATE 18.00 Vizibilitate redusă pe Autostrada Bucureşti – Constanţa, din cauza ceţii

Vizibilitatea este scăzută sub 100 de metri, duminică, pe mai multe porţiuni de pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, unde este ceaţă, iar poliţiştii rutieri atrag atenţia şoferilor să circule cu viteză redusă.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, între kilometrii 160 şi 212, ceaţa reduce vizibilitatea în trafic sub 100 de metri pe alocuri.

Astfel, şoferii sunt sfătuiţi să circule cu atenţie sporită, reducând viteza de rulare, să evite manevrele riscante şi să utilizeze luminile de ceaţă.

UPDATE 18.30 Alertă de vizibilitate redusă pe mai multe drumuri din ţară. Şase judeţe şi două autostrăzi sunt afectate de ceaţă densă

Circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat, duminică, în condiţii de ceaţă densă, pe mai multe drumuri din ţară, vizibilitatea putând să scadă izolat chiar sub 50 de metri.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române duminică seara se circulă îngreunat, în condiţii de ceaţă densă, care a redus vizibilitatea în trafic sub 150 de metri, izolat chiar sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din judeţele Buzău, Brăila, Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov şi Teleorman.

Pe Autostrada A3 Bucureşti –Ploieşti ceaţa a redus vizibilitatea sub 50 de metri.

Pentru reducerea riscului de implicare în evenimente rutiere, poliţiştii rutieri recomandă sporirea atenţei la volan, evitarea bruscării comenzilor autovehiculului şi a depăşirilor riscante.

De asemenea, şoferii trebuie să folosească luminile de întâlnire şi pe cele de ceaţă şi să crească distanţa între vehicule.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici