ALERTĂ METEO | Cod galben de ceaţă şi vânt în mai multe judeţe din România. Circulaţia se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă pe A2

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, cod galben de ceaţă şi vânt valabil pentru mai multe judeţe din România, iar circulaţia se desfăşoară în condiţii de ceaţă.

2243 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ METEO | Cod galben de ceaţă şi vânt în mai multe judeţe din România. Circulaţia se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă pe A2

ALERTĂ METEO | Cod galben de ceaţă şi vânt în mai multe judeţe din România

UPDATE 08:39 Circulaţia se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa

Circulaţia se desfăşoară, luni dimineaţă, în condiţii de ceaţă densă pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, dar şi pe alte drumuri din ţară.

Potrivit Centrului Infotrafic, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa şi pe numeroase artere rutiere importante din ţară circulaţia auto se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă.

Ceaţa este semnalată în judeţe precum Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Tulcea, Cluj, Harghita, Alba, Bistriţa-Năsăud, etc.

Şoferii sunt sfătuiţi să conducă prudent, să reducă viteza şi să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehicule.

La această oră, 18 judeţe din ţară se află sub avertizare cod galben de ceaţă.


Judeţele vizate de codul galben de vânt sunt Sibiu şi Caraş-Severin, iar de codul galben de ceaţă Cluj, Hunedoara şi Harghita până la ora 8.00, Olt, Dolj şi Mehedinţi până la ora 9.30, Alba până la ora 10.00 şi Teleorman până la ora 12.00.

Intensificările vântului vor depăşi la rafală 55-60 km/h în judeţul Caraş-Severin, iar în Sibiu, la munte, temporar 70-80 km/h.

În celelalte opt judeţe, ceaţa densă va determina reducerea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Codul galben de ceaţă, extins pentru alte judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a extins codul galben de ceaţă şi pentru alte judeţe şi a prelungit avertizarea cod galben de vânt puternic pentru judeţul Caraş-Severin.

Astfel, judeţele Ilfov, Ialomiţa, Giurgiu, Călăraşi, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud se află sub avertizare cod galben de ceaţă până la ora 12.00, iar Braşov, Constanţa şi Tulcea până la ora 11.00.

Avertizarea cod galben de ceaţă pentru judeţul Hunedoara a fost prelungită până la ora 10.00, iar cea pentru Sibiu până la ora 11.00.

Totodată, avertizarea cod galben de vânt puternic pentru judeţul Caraş-Severin a fost prelungită până la ora 14.00.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici