Alertă METEO: Cod GALBEN de ploi torenţiale şi furtuni în 16 judeţe. Vremea se răceşte drastic de miercuri/ HARTA judeţelor afectate

16 judeţe se vor afla marţi sub cod galben de ploi torenţiale şi vijelii, până miercuri dimineaţă. ANM a emis şi o informare meteo de vremea rea, în vigoare miercuri, anunţând ploi puternice şi vânt.

61259 afișări
Imaginea articolului Alertă METEO: Cod GALBEN de ploi torenţiale şi furtuni în 16 judeţe. Vremea se răceşte drastic de miercuri/ HARTA judeţelor afectate

Alertă METEO: Cod GALBEN de ploi torenţiale şi furtuni în 16 judeţe. Vremea se răceşte drastic de miercuri/ HARTA judeţelor afectate

Codul galben anunţă ploi torenţiale, intensificări ale vântului, vijelii frecvente, descărcări electrice şi grindină.

Avertizarea este în vigoare începând de marţi de la ora 13:00 până miercuri la ora 10:00, în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Prahova, Buzău, Suceava, Neamţ, Botoşani, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea şi Galaţi.

Meteorologii anunţă că în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 20 - 25 l/mp şi izolat 50-60 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova, apoi local şi în Transilvania.

De asemenea, meteorologii au emis şi o informare meteo valabilă miercuri între orele 10:00 - 23:00.

În intervalul menţionat în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în sudul şi estul Transilvaniei, precum şi în nordul Olteniei şi al Munteniei va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi pe arii restrânse 40 - 50 l/mp. Vântul va avea intensificări în sudul şi în sud-estul ţării, cu viteze la rafală în general de 45 şi 55 km pe oră.

Vremea se va răci mai accentuat în regiunile sudice, sub-estice şi centrale.

Taguri:
cod galben,
ploi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici