Alexandru Găvan, Cătălin Creţu şi Teofil Vlad au primit titlul de ambasador onorific al alpinismului

Alexandru Găvan, Cătălin Creţu şi Teofil Vlad au primit titlul de ambasador onorific al alpinismului, la prima ediţie a Galei Alpinismului Românesc de la Buşteni, iar lui Zsolt Torok, care a condus expediţia de pe Nanga Parbat (Pakistan), i-a fost decernat titlul de cetăţean de onoare al staţiunii.

283 afișări
Imaginea articolului Alexandru Găvan, Cătălin Creţu şi Teofil Vlad au primit titlul de ambasador onorific al alpinismului

Alexandru Găvan, Cătălin Creţu şi Teofil Vlad au primit titlul de ambasador onorific al alpinismului (Imagine: Richard Hidalgo/Arhiva Mediafax Foto)

Prima ediţie a Galei Alpinismului Românesc s-a desfăşurat, sâmbătă, în staţiunea Buşteni de pe Valea Prahovei şi a reunit peste o sută de alpinişti din trei generaţii, de la alpinişti care au acum peste 85 de ani până la tinere speranţe ale acestui sport.

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de organizatorii galei, în cadrul evenimentului, Alexandru Găvan, Cătălin Creţu şi Teofil Vlad au primit titlul de ambasador onorific al alpinismului.

“Muntele nu se urcă numai cu pioleţi şi echipament, ci şi cu smerenie”, a spus Alexandru Găvan, alpinistul care, alături de colegii săi, Zsolt Torok şi Teo Vlad, erau în ascensiune pe cel mai înalt vârf al planetei, Everest, în momentul producerii cutremurului din Nepal, în urma căruia şi-au pierdut viaţa mii de oameni.

La rândul său, alpinistul Zsolt Torok, care a condus expediţia de pe Nanga Parbat (Pakistan), în 2013, ce a adus României cea mai mare performanţă de echipă în acest domeniu, a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului Buşteni.

”Fiecare poveste a celor prezenţi aici transmite o energie creatoare, cu valoare în special în formarea caracterelor tinerilor. Dar este nevoie de mai mult, este nevoie de implicare inclusiv a factorilor decizionali pentru finanţarea şi promovarea acestei ramuri sportive”, a spus Zsolt Torok.

Printre personalităţile care au mai primit titlul de cetăţean de onoare al staţiunii Buşteni se numără Simona Halep, Lucian Bute, Angela Gheorghiu, Marcel Pavel, Marcel Iureş, Ana Maria Brânză, Florin Piersic, Leonard Doroftei sau Adrian Mutu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici