Alexandru Pesamosca, unul dintre cei mai buni chirurgi ai României, internat la Spitalul Floreasca

Profesorul Alexandru Pesamosca a fost internat, sâmbătă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din cauza unei tulburări cardiace, un prim diagnostic fiind insuficienţă cardiacă şi renală, a declarat pentru MEDIAFAX managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, doctor Alis Grasu.

2027 afișări
Imaginea articolului Alexandru Pesamosca, unul dintre cei mai buni chirurgi ai României, internat la Spitalul Floreasca

Alexandru Pesamosca, unul dintre cei mai buni chirurgi ai României, internat la Spitalul Floreasca (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

"Am fost chemaţi la Spitalul Budimex întrucât profesorului Pesamosca îi era rău. Este vorba despre o suferinţă cardiacă şi renală, dar un diagnostic de precizie va fi pus după ce vor fi încheiate toate investigaţiile de specialitate", a spus managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI).

Profesorul Alexandru Pesamosca respira greu şi avea o durere în piept. Echipajul SABI trimis la Spitalul de Copii "Marie Curie", fost Budimex, a hotărât că profesorul Pesamosca trebuie transportat de Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, pentru investigaţii complexe şi tratament de specialitate.

Profesorul Pesamosca, deşi un titan al medicinei româneşti, a fost scos la pensie forţat. De câţiva ani este imobilizat la pat. Din anul 1984, profesorul Pesamosca nu a mai ieşit din Spitalul de Copii "Marie Curie". Cum nu a avut niciodată timp să se ocupe de el şi să-şi ia o casă, profesorul a fost lăsat să stea în spital. A muncit 60 de ani în Spitalul Budimex, ajutând zeci de mii de copii în stare foarte gravă să ducă o viaţă normală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici