Alexandru Rafila: Nu e vorba de termoscanare. Trebuie să le explicăm oamenilor / Ce se întâmplă de fapt la intrarea în magazine

Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, este invitat în această seară la o ediţie specială a ”Marius Tucă Show”, ora 19:00.

4247 afișări
Imaginea articolului Alexandru Rafila: Nu e vorba de termoscanare. Trebuie să le explicăm oamenilor / Ce se întâmplă de fapt la intrarea în magazine
Alexandru Rafila a venit cu lămuriri suplimentare pentru situaţia care a generat numeroase discuţii în ultimele zile în România. Alexadru Rafila a precizat că la intrarea în magazine şi instituţii nu se face o termoscanare, ci doar se ia temperatura.
 
Confuzia generată de terminologie este cea care a generat reticenţa oamenilor este de părere profesorul Rafila.
 
”Nu e vorba de termoscanare. Este vorba de măsurarea temperaturii. Termenul utilizat de termoscanare induce nesiguranţă celor care se tem că se găseşte ceva la persoana care e investigată.
 
Termoscanarea nici măcar nu are legătură cu aceste aparate de măsurat temperatura individual, sunt nişte dispozitive de mari dimensiuni care măsoară temperatura pentru persoane care trec prin anumite culoare, gen aeroport, gări, instituţii cu trafic mare de persoane. Termoscanarea nu se referă la măsurarea individuală a temperaturii. Dacă folosim un termen mult mai simplu - măsurarea temperaturii de la distanţă, o parte din nelinişti o să dispară, lumea nu cred că o să-şi închipuie că se poate obţine altceva decât o temperatură corporală, care în mod normal e până la 37 grade.
 
Trebuie să explicăm oamenilor. Una dintre principalele elemente pe care nu le luăm în considerare când luăm foarte multe decizii e să le pregătim înainte, să le explicăm oamenilor cu ce tip de aparate se face, dacă personalul a fost instruit. Trebuie să oferi informaţii, să dai încredere că nu li se întâmplă altceva decât că li se măsoară temperatura. Asta ar fi ordinea firească a lucrurilor, întâi să faci campanie de informare, apoi să iei decizia, de multe ori facem invers şi ne gândim cum să reparăm lucrurile, probabil aici mai e încă de lucru", a declarat Alexandru Rafila pentru Digi24.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici