Alexandru Rafila: PSD a depus amendament pentru finanţarea construcţiei a 200 de centre medicale comunitare

  • PSD a depus amendament pentru finanţarea construcţiei a 200 de centre medicale comunitare şi 50 de centre medicale de specialitate în oraşele mici, anunţă deputatul Alexandru Rafila.
  • „Toate problemele ridicate în moţiunea simplă pe Sănătate îşi demonstrează valabilitatea şi trebuie rezolvate rapid”, a declarat Rafila.
508 afișări
Imaginea articolului Alexandru Rafila: PSD a depus amendament pentru finanţarea construcţiei a 200 de centre medicale comunitare

„Realitatea ne arată că toate problemele ridicate în moţiunea simplă pe Sănătate îşi demonstrează valabilitatea şi trebuie rezolvate rapid. Astăzi discutăm despre asistenţa medicală şi siguranţa pacienţilor. Aseară, a avut loc un incident îngrijorător la Institutul Marius Nasta, care a afectat pacienţii dintr-o unitate mobilă de terapie intensivă. În continuare asistăm la imobilismul Ministerului Sănătăţii de a monitoriza şi de a asigura siguranţa pacienţilor internaţi în secţiile de terapie intensivă şi de asistenţă medicală dedicate pacienţilor COVID, unde există riscuri majore datorate suprasolicitării echipamentelor. Sunt puţine şanse ca actualul buget, coroborat cu lipsa de acţiune a Ministerului Sănătăţii, să rezolve această situaţie”, spune Alexandru Rafila.

Deputatul social-democrat precizează că proiectul de buget nu are în vedere asigurarea accesului la servicii medicale prin demararea construcţiei centrelor medicale de asistenţă comunitară.

„Deşi ele au fost preluate în programul de guvernare al USR-PLUS! Tocmai de aceea, PSD a depus amendament pentru finanţarea construcţiei a 200 de centre medicale comunitare în mediul rural şi 50 de centre medicale de specialitate în oraşele mici. Sumele solicitate pentru modernizarea şi dotarea spitalelor au în vedere tocmai asigurarea urgentă a condiţiilor de asistenţă medicală şi de siguranţă a pacienţilor. Românii au nevoie de acces efectiv la servicii de sănătate, în condiţii decente şi sigure. Nu doar de vorbe goale şi declaraţii sforăitoare”, mai spune Rafila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici