Alexe: Programul Rabla va începe în martie. Ne propunem să emitem un număr de 60.000 de vouchere

Ministrul Mediului, Costel Alexe, susţine că programul Rabla va fi reluat în luna martie, urmând să fie emise 60.000 de vouchere, în timp ce pentru programul Rabla Plus, ce vizează maşinile electrice, vor fi acordate în continuare vouchere de 10.000 de euro.

1695 afișări
Imaginea articolului Alexe: Programul Rabla va începe în martie. Ne propunem să emitem un număr de 60.000 de vouchere

Alexe: ”Programul Rabla va începe în martie. Ne propunem să emitem un număr de 60.000 de vouchere”

„Programul Rabla este şi cel mai longeviv şi (...) ne propunem ca pentru 2020 să creştem numărul de vouchere pe care le acordăm. Pentru 2020 ne propunem un număr de 60.000 de vouchere. Porneşte în luna martie, pentru că vom stabili cu colegii din minister care va fi exact bugetul şi etapele în care va fi demarat”, a explicat Alexe, la Digi 24.

Conform sursei citate, de la demararea programului, 600.000 de maşini au fost scoase din uz şi au fost achiziţionate 550.000 de maşini noi.

„(Pentru Rabla Plus - n.red.) pentru 2020 ne propunem să păstrăm cel puţin acelaşi buget şi vrem o creştere cu 10, 20% a numărului de vouchere pe care să le acordăm, vocuherul fiind de 10.000 de euro. (...) Din discuţiile pe care le-am avut cu cei de la Dacia şi înţeleg că şi cei de la Ford, au în plan ca în următorii ani să dezvolte maşini care să aibă acest sistem (electric - n.red.)”, a adăugat ministrul, care a adăugat că doreşte să majoreze şi investiţiile în ce privesc staţiile electrice de alimentare.

Programul Rabla, de înnoire a parcului auto, se desfăşoară în România din anul 2005.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici