Alianţa USR-PLUS îi cere lui Klaus Iohannis să declanşeze referendumul pe Justiţie

Liderul USR, Dan Barna, i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să declanşeze organizarea referendumului pe Justiţie, în contextul în care fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a anunţat miercuri seară că a fost citată ca suspect la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie.

1599 afișări
Imaginea articolului Alianţa USR-PLUS îi cere lui Klaus Iohannis să declanşeze referendumul pe Justiţie

USR îi cere lui Klaus Iohannis să declanşeze referendumul pe Justiţie

”USR, Alianţa 2000 (2020 - n.r.) USR-PLUS, cere preşedintelui Iohannis declanşarea referendumului pe Justiţie. Este cel mai bun moment pentru societatea din România să avem această dezbatere. (...)

Nu e nimic întâmplător în citarea Laurei Codruţa Kovesi. Nu cred că în România există un cetăţean de bună credinţă care să-şi imagineze că acest lucru nu s-a întâmplat la ordinul direct al lui Liviu Dragnea. Liviu Dragnea, Tăriceanu, Tudorel Toader sunt disperaţi pentru că o eventuală numire în funcţia de procuror european ar arunca la gunoi toată retorica otrăvită pe care o aruncă peste România de doi ani. O eventuală numire a dnei Kovesi ar arăta tuturor românilor, puţinii care mai cred în Dragnea, că ceea ce face în România este un abuz şi ceea ce spune României sunt minciuni ordinare”, a declarat Dan Barna

El a mai spus că secţia pentru anchetarea magistraţilor este ”o miliţie pe care a construit-o Liviu Dragnea şi a cărei victimă este dna Kovesi”.

”Întrebarea (la referendum - n.r.) este una foarte simplă - <Sunteţi de acord ca persoanele condamnate penal să nu mai poată candida la funcţii alese în România?>. Atât de simplu este”, a adăugat Barna.

Fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi a anunţat miercuri seară că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Procurorul susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

"S-a prezentat un poliţist la domiciliul meu şi am primit o citaţie din partea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie în calitate de suspect pentru infracţiunile de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Este foarte interesant că această citaţie vine înainte de a merge la Parlamentul European în vederea audierii, dar probabil este tot o coincidenţă faptul că iniţial am fost anunţată de procedura din Parlamentul European, am înţeles că audierea urma să fie pe data de 18 februarie, mi-am cumpărat bilet de avion pentru data de vineri, ca să pot să merg la Bruxelles şi să particip la audiere. În acest sens, chiar am fost astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă termen în data de luni şi a cererea de amânare am depous biletul de avion din care rezulta că data de vineri urma să plec din ţară. La nici câteva câteva ore după ce am depus acaestă cerere din care rezulta că eu voi fi plecată din ţară pentru această audiere am primit acaestă citaţie", a declarat Laura Codruţa Kovesi, la Europa FM.

Fostul procuror şef DNA a precizat că bănuieşte că este vorba de dosarul în care este acuzată de omul de afaceri Sebastian Ghiţă că ar fi fost implicată de aducerea lui Popa Nicolae în ţară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici