Alin Anastasescu, unul dintre patronii clubului Colectiv, eliberat din arest şi plasat în arest la domiciliu. Decizia este definitivă

Alin Anastasescu, unul dintre patronii clubului Colectiv, va fi eliberat din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu, după ce Tribunalul Bucureşti a decis definitiv, miercuri, să îi înlocuiască măsura preventivă, în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă.

1153 afișări
Imaginea articolului Alin Anastasescu, unul dintre patronii clubului Colectiv, eliberat din arest şi plasat în arest la domiciliu. Decizia este definitivă

Alin Anastasescu, unul dintre patronii clubului Colectiv, eliberat din arest şi plasat în arest la domiciliu. Decizia este definitivă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Tribunalul Bucureşti a respins, miercuri, contestaţia formulată de procurori la decizia Judecătoriei Sectorului 4 din 28 decembrie, prin care s-a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul lui Alin Anastasescu.

Alin Anastasescu era ultimul patron al Clubului Colectiv aflat în arest preventiv, ceilalţi doi administratori- Paul Gancea şi Costin Mincu- fiind eliberaţi în 21 decembrie din Arestul Poliţiei Capitalei şi plasaţi în arest la domiciliu.

Cei trei patroni au fost arestaţi preventiv în 3 noiembrie, în dosarul în care sunt acuzaţi de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) de ucidere din culpă în cazul incendiului din 30 octombrie, soldat cu 63 de morţi şi aproximativ o sută de răniţi.

Potrivit procurorilor PICCJ, "incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinţa morţii şi vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club".

Anchetatorii au arătat că patronii Colectiv, deşi au dat o declaraţie pe proprie răspundere că vor respecta limita maximă de 80 de locuri pe scaune, au încălcat obligaţia, în seara zilei de 30 octombrie intrând, într-un spaţiu de 425 de metri pătraţi, aproximativ 400 de persoane.

Procurorii au pus sechestru pe bunurile celor trei patroni ai clubului.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. Alte 36 de persoane au murit în spitale din ţară şi din străinătate, numărul victimelor ajungând, în 21 decembrie, la 63.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici