Alina Bica spune că nu se va întoarce niciodată în România: Autorităţile ştiu unde sunt

Alina Bica, în prezent în Costa Rica, a declarat miercuri că nu se va mai întoarce niciodată în România deoarece consideră că a suferit un abuz, iar cei care ar fi trebuit să intervină nu au făcut-o. Bica mai spune că va accepta să fie audiată dacă autorităţile din România vor dori acest lucru.

455 afișări
Imaginea articolului Alina Bica spune că nu se va întoarce niciodată în România: Autorităţile ştiu unde sunt

Alina Bica spune că nu se va întoarce niciodată în România: Autorităţile ştiu unde sunt

„Niciodată (nu se va mai întoarce în România, n.r.). Pentru că în ţara mea pe care am iubit-o şi căreia i-am dedicat toată viaţa, am primit tot ce am primit din partea autorităţilor şi vreau să îmi construiesc viaţa în linişte, într-o ţară care înseamnă drepturi şi libertate. Au fost un abuz şi o lipsă de reacţie din partea celor care trebuiau să intervină şi care s-au făcut că nu văd. Sper ca lucrurile să se schimbe pentru cei care au rămas acolo, nu pentru mine”, a declarat fosta şefă DIICOT, Alina Bica, la Antena3.

În prezent în Costa Rica, fosta şefă DIICOT a subliniat că va accepta să fie audiată dacă autorităţile din România vor dori acest lucru: „Aş dori să transmit două lucruri. Primul: autorităţile române ştiu unde sunt şi au ştiut unde sunt. Stau la dispoziţia oricărei autorităţi care doreşte să vină să mă audieze. În al doilea rând, văzând ce se întâmplă acasă cred că e un început de drum bun. Cred că Parlamentul ar trebui să fie mai curajos, iar faptul că afirmăm la televizor că s-au comis abuzuri, fără acţiuni concrete nu va ajuta pe nimeni”.

Alina Bica a mai spus că este greu să se întreţină în Costa Rica: „Partea bună este că fiind avocat poţi să lucrezi de la distanţă şi lucrul acesta îmi permite să mă întreţin. Dar, pe de altă parte, e bine când te simţi în siguranţă. (...) Aştept un răspuns din partea autorităţilor cu privire la situaţia mea (de a primi azil, n.r.) şi ofer informaţii noi cu ceea ce se întâmplă în România, săptămânal”.

Magistraţii instanţei supreme au decis să suspende, în luna decembrie 2018, pentru fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, pedeapsa de 4 ani cu executare, după ce avocaţii acesteia au formulat contestaţii faţă de formarea completurilor de 5 judecători. Alina Bica se afla în detenţie în închisoarea din Costa Rica. Ulterior, aceasta a fost eliberată, dar şi Elena Udrea, care se află, de asemenea, în acelaşi stat.

Totodată, într-un alt dosar, Alina Bica a fost achitată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici