Alina Gorghiu: Predoiu a adus toate lămuririle pe speţa Gala Bute, nu este deloc un subiect plăcut

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a negat, sâmbătă, că asocierea numelui lui Cătălin Predoiu cu subiectul ”Gala Bute” îi afectează imaginea de potenţial premier, ea adăugând că Predoiu a adus toate lămuririle pe acest subiect.

1040 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu: Predoiu a adus toate lămuririle pe speţa Gala Bute, nu este deloc un subiect plăcut

Cătălin Predoiu (Imagine: Mihai Dscalescu/Mediafax Foto)

”Din punctul meu de vedere, angajamentul său în PNL şi pentru PNL nu este deloc afectat de faptul că a deţinut portofoliul de ministru al Justiţiei o mare perioadă de timp. A lămurit toate aspectele legate de acel subiect”, a răspuns ea, întrebată dacă asocierea numelui lui Cătălin Predoiu cu subiectul Gala Bute îi afectează imaginea de potenţial premier.

Potrivit afirmaţiilor sale, Predoiu a adus toate lămuririle pe speţa ”Gala Bute”, care nu este deloc un subiect plăcut.

În general, eu cred un lucru, că poţi să fii implicat în absolut orice activitate câtă vreme ştii să dai toate explicaţiile corecte, coerente, astfel încât să demonstrezi că nu ai avut niciun fel de implicare negativă în activitatea respectivă, lucrurile sunt cât se poate de în regulă, iar domnul Predoiu a adus toate lămuririle pe speţa ”Gala Bute”, care nu este deloc un subiect plăcut”, a subliniat aceasta.

Întrebat, sâmbătă, dacă a fost audiat la DNA, ca martor în dosarul ”Gala Bute”, prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a negat acest lucru.

El a respins informaţiile potrivit cărora ar fi mers la DNA săptămâna trecută, adăugând că nu a primit vreo citaţie în acest sens.

Fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu, a declarat, miercuri că, din punctul său de vedere, Hotărârea de Guvern în baza căreia a fost organizată Gala Bute a fost una legală, fiind avizată de minister, însă trebuie să existe o distincţie faţă de aplicare sau oportunitate.

"Trebuie să facem o diferenţă între adoptarea Hotărârii de Guvern şi aplicarea ei. O chestiune este adoptarea, alta este aplicarea. Din câte am observat, procurorii investighează probleme legate de aplicarea Hotărârii şi nu de adoptarea ei (...) Din punct de vedere juridic, ministerul care a iniţiat are responsabilitatea implementării hotărârii", a declarat fostul ministru al Justiţiei.

El a fost întrebat de ce Ministrul Justiţiei a dat în primă instanţă un aviz negativ.

"A fost o discuţie pe forma iniţială a hotărârii, care din câte îmi aduc aminte şi mai ales văd acum în presă, că sunt totuşi câţiva ani de atunci, a fost modificată şi ulterior a fost adoptată. E o situaţie care se întâmplă frecvent în Guvern ca miniştrii să propună texte care ulterior se modifică", a mai afirmat Predoiu.

Hotărârea de Guvern în baza căreia a fost organizată Gala Bute a fost adoptată de Cabinetul Boc în 5 ianuarie 2011, fiind semnată de premierul Emil Boc şi contrasemnată de ministrul Dezvoltării şi Turismului Elena Udrea şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici