Alocaţia familială va fi sistată până la sfârşitul anului dacă nota copilului la purtare scade sub 8

Alocaţia de susţinere a familiei va fi sistată până la sfârşitul anului dacă media notelor copilului la purtare este sub 8, iar venitul minim garantat va fi asigurat doar în baza unui plan de activităţi stabilit pentru beneficiari, a decis Guvernul în şedinţa de miercuri.

77 afișări
Imaginea articolului Alocaţia familială va fi sistată până la sfârşitul anului dacă nota copilului la purtare scade sub 8

Alocaţia familială va fi sistată până la sfârşitul anului dacă nota copilului la purtare scade sub 8 (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Primăriile vor fi obligate să stabilească un astfel de plan de activităţi pentru beneficiarii de venit minim garantat.

Deciziile au fost luate prin normele de aplicare a legilor privind acordarea de ajutoare sociale.

"Am propus şi s-a aprobat stimularea participării copiilor la actul educativ şi am prevăzut în mod foarte clar că orice venit de susţinere a familiei va fi corelat cu participarea copiilor la şcoală. Am mers cu măsuri extrem de corecte, astfel încât să stimulăm interesul familiei pentru a-şi trimite copiii la şcoală, şi am propus ca, în cazul în care există medie la purtare sub 8, alocaţia să fie sistată până la sfârşitul anului. Mesajul meu este foarte clar: trimiteţi copiii la şcoală!", a spus ministrul Muncii, Ioan Botiş.

El a arătat că beneficiarii ajutoarelor au la dispoziţie în fiecare lună măsurile active acordate de către agenţiile de ocupare a forţei de muncă.

"Dacă, până în 2010, aceste persoane trebuia să se prezinte o dată la trei luni pentru a beneficia de măsuri active, începând cu anul 2011, luna ianuarie, aceste persoane beneficiază de tot pachetul de măsuri active pe care îl presupune participarea la ceea ce înseamnă agenţia de forţă de muncă din fiecare judeţ", a spus ministrul.

Într-un comunicat transmis ulterior de Guvern se arată că, în cazul în care copiii au sub nota 8 la purtare, alocaţia pentru susţinerea familiei nu va mai fi acordată pentru familiile în cauză până la sfârşitul acelui an şcolar.

Venitul minim garantat va fi acordat doar persoanelor care prestează muncă în folosul comunităţii, lunar, toate primăriile fiind obligate să elaboreze un plan de dezvoltare comunitară. În baza rapoartelor cu privire la îndeplinirea acestui plan de dezvoltare, se vor putea face decontările către persoanele care beneficiază de venit minim garantat.

De asemenea, a fost modificată reglementarea care impune prezentarea persoanelor beneficiare de venit minim garantat o dată la trei luni la agenţiile judeţene de ocupare a forţei de muncă. Conform noii legislaţii, aceste persoane vor fi obligate să participe lunar la programele agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici