Alocaţiile vor fi majorate cu 20% din 1 septembrie şi ajungând la valoare dublă la 1 iulie 2022

  • Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a prezentat, miercuri, în şedinţa de Guvern, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care prevede majorarea alocaţiilor.
  • alocaţia dublată va fi la data de 1 iulie 2022.
2417 afișări
Imaginea articolului Alocaţiile vor fi majorate cu 20% din 1 septembrie şi ajungând la valoare dublă la 1 iulie 2022

Alocaţiile vor fi majorate cu 20% din 1 septembrie şi ajungând la valoare dublă la 1 iulie 2022

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a prezentat, miercuri, în şedinţa de Guvern, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care prevede majorarea alocaţiilor. Potrivit noii legi adoptate de Parlament, acestea trebuie majorate cu 300 de lei copiii între 2 şi 18 ani şi cu 600 de lei pentru cei între 0 şi 2 şi pentru copiii cu dizabilităţi de la 0 la 18 ani.

„Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta şi cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creştere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creşteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie şi 1 iulie, cu câte 20%, şi la fel în 2022”, a declarat ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a precizat că la realizarea proiectului s-a consultat cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor şi ai Ministerului Justiţiei.

„Practic, alocaţia dublată va fi la data de 1 iulie 2022. Am văzut prognozele şi putem avea resursele în ritmul de creştere a alocaţiilor”, a spus şi premierul Ludovic Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici