Alpinistul recunoscut la nivel mondial, Torok Zolt, prezent la proteste, în Arad: "E incredibil! "

Alpinistul Torok Zsolt, care a cucerit, pentru prima dată, unul dintre cele mai grele vârfuri din lume, Peak 5 din regiunea Makalu, a fost prezent la protestele antiguvernamentale din Arad, acesta declarând corespondentului MEDIAFAX că ceea ce a făcut Guverul este "incredibil".

1202 afișări
Imaginea articolului Alpinistul recunoscut la nivel mondial, Torok Zolt, prezent la proteste, în Arad: "E incredibil! "

Alpinistul recunoscut la nivel mondial, Torok Zolt, prezent la proteste, în Arad: "E incredibil! " (Imagine: Andreea Alexandru/ Foto Mediafax)

Cunoscutul alpinist român, arădeanul Torok Zsolt, s-a aflat printre oamenii care au protestat, miercuri noaptea, în centrul municipiului Arad, spunând că modul în care a procedat Guvernul "este incredibil".

"Am venit să protestăm faţă de aceste ordonanţe de urgenţă. Este incredibil faptul că noul Guvern, primul lucru pe care îl face este această încercare, pentru că până acum sperăm că este încercare. În loc să se ocupe de lucrurile pe care le-au promis în campanie. Era de aşteptat, dar nu îmi vine să cred că chiar se întâmplă treaba asta. E o lecţie pentru toţi", a declarat corespondentului MEDIAFAX, alpinistul Torok Zsolt.

Întrebat de ce crede că guvernanţii iau asemenea măsuri şi pentru cine, Torok Zsolt a declarat că „este foarte simplu. Sunt foarte mulţi vinovaţi dintre ei şi vor să scape în felul acesta, este limpede pentru toată lumea”.

Torok Zsolt este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi alpinişti români. Cele mai recente performanţe sunt din anul 2016, când arădeanul şi-a trecut în palmares câteva dintre cele mai mari reuşite ale alpinismului românesc şi mondial. La jumătatea lunii mai, Torok Zsolt a dus steagul României pe unul dintre cele mai grele vârfuri din lume: Ama Dablam (6.812 metri) din Himalaya, unde a ajuns împreună cu alpiniştii Teo Vlad şi Marius Gane.

În 23 mai 2016, Torok Zsolt a reuşit o premieră românească pe un vârf din Himalaya, altături de alpinistul român Vlad Căpuşan, cei doi ajungând pe vârful Cholatse (6.501 metri) în condiţii meteo extreme cu ninsoare abundentă, vânt,-temperatură de -25 de grade Celsius şi vânt de peste 50 de kilometri pe oră.

În cursului anului 2016, Torok Zolt a revenit în Hilamaya, reuşind o premieră naţională, pe un vârf din zonă, dar şi o premieră mondială, acesta reuşind, alături de Vlad Căpuşan să fie primii oameni care au urcat pe un vârf extrem de dificil din zonă. Fără sprijin dinspre tabăra de bază şi fără nicio altă legătură cu nimeni, Torok Zsolt şi Vlad Căpuşan au ajuns pe Peak 5 din regiunea Makalu, un munte care nu a mai fost urcat de nimeni până atunci, în condiţiile în care vârful a fost deschis ascensiunii în 2003.

Cele mai recente măsurători arată că vârful are 6.421 m, iar ascensiunea este considerată de către oficialităţile din Nepal, o realizare istorică, Zsolt Torok si Vlad Capuşan urcând pe vârful Peak 5 în condiţii meteo extrem de dificile, cu temperaturi sub -30 de grade Celsius.

Totodată, în 2013, Torok Zsolt a condus expediţia românească ce a ajuns pe Nanga Parbat, care măsoară 8.126 m, considerată cea mai mare performanţă în alpinismul românesc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici