Alpinistul Teodor Tulpan, rănit după ce a căzut cu parapanta, dus cu un elicopter la Bucureşti

Alpinistul Teodor Tulpan, care a suferit o fractură de coloană vertebrală după ce a căzut cu parapanta, a fost transportat luni, cu un elicopter SMURD, de la Sibiu la Bucureşti, la cererea familiei, acesta urmând să fie internat la Spitalul de Ortopedie "Foişorul de Foc".

137 afișări
Imaginea articolului Alpinistul Teodor Tulpan, rănit după ce a căzut cu parapanta, dus cu un elicopter la Bucureşti

Alpinistul Teodor Tulpan a suferit o fractură de coloană după ce a căzut cu parapanta (Imagine: www.everest2003.ro)

Alpinistul Teodor Tulpan a fost transportat cu ambulanţa de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, unde a fost internat duminică-după amiază, până la Baza Pompierul, iar de acolo a fost preluat de către un elicopter SMURD şi transportat la Bucureşti.

"La cererea familiei, pacientul a fost transferat cu elicopterul pentru intervenţie chirurgicală la Spitalul de Ortopedie «Foişorul de Foc» din Bucureşti. Iniţial, specialiştii noştri au vrut să îl trimită la Cluj, dar familia a preferat un spital din Bucureşti. Va suferi o intervenţie chirurgicală de stabilizare a fracturii, dar medicii de specialitate spun că nu este în stare gravă şi fractura suferită nu îi va afecta viaţa de sportiv", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Raluca Puşcă.

Teodor Tulpan a spus că a fost vorba despre "un incident banal", însă vrea să fie sigur că nu va avea urmări grave şi de aceea a ales un spital de specialitate din Bucureşti.

Tulpan a spus, în legătură cu accidentul suferit, că vântul l-a doborât, deşi a făcut toate manevrele necesare pentru o aterizare sigură.

"Mă pregăteam să aterizez, am ajuns într-o umbră unde erau rafale puternice de vânt. Eu am făcut toate manevrele necesare, dar se pare că rafala a fost mai puternică decât am crezut eu", a declarat Teodor Tulpan.

Alpinistul Teodor Tulpan a suferit o fractură de coloană vertebrală după ce a căzut, duminică după-amiază, cu parapanta. El a fost internat la Secţia Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, iar medicii afirmau iniţial că Tulpan va fi transferat la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca pentru intervenţie chirurgicală

Din 1993, Tulpan este membru al Asociaţiei Salvatorilor Montani Sibiu. Prima expediţie la care a participat a avut loc în anul 1996, în munţii Pamir din Asia. A continuat anual cu o expediţie, până în 2003, când, în luna mai, a escaladat vârful Everest (8.850 de metri) devenind primul român care a urcat pe cel mai înalt vârf al lumii.

Pentru anul 2010, Teodor Tulpan are pregătită o expediţie în Alaska, pentru a escalada McKinley (6.194 metri), aflat în Parcul Naţional Denali. Plecarea în expediţie este programată pentru data de 25 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici