Alte 15 cazuri de GRIPĂ, confirmate în săptămâna 3-9 februarie. Bilanţul sezonului - 39 de îmbolnăviri

Alte 15 cazuri de gripă au fost confirmate, în săptămâna 3-9 februarie, dintre cele 53 de probe testate pentru identificarea virusului, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor din sezonul 2013-2014 a ajuns la 39, potrivit Centrului Naţional de Control al Bolilor Transmisibile.

291 afișări
Imaginea articolului Alte 15 cazuri de GRIPĂ, confirmate în săptămâna 3-9 februarie. Bilanţul sezonului - 39 de îmbolnăviri

Alte 15 cazuri de GRIPĂ, confimate în săptămâna 3-9 februarie. Bilanţul sezonului - 39 de îmbolnăviri (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

"În săptămâna 3-9 februarie au fost confirmate 15 cazuri cu gripă din cele 53 testate, dintre care opt cu acelaşi subtip de virus gripal AH3. Procentul de peste 10% de probe pozitive pentru acelaşi subtip de virus gripal indică circulaţie activă cu transmitere comunitară a virusurilor gripale", a rată raportul săptămânal al CNCBT.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, a gripei şi a infecţiilor respiratorii acute severe şi până în 10 februarie, au fost confirmate 39 de cazuri de gripă, 23 fiind cu subtip H1 şi 16 subtip H3.

În acest sezon, au fost înregistrate două decese la pacienţi cu virus gripal A/H1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici