Alte 24 unităţi medicale intră în lupta cu COVID-19. Anunţul lui Nelu Tătaru: 280 de paturi de ATI vor fi operaţionalizate

  • Încă 24 de unităţi medicale din ţară intră în lupta cu noul coronavirus
  • Nelu Tătaru a anunţat că alte 280 de paturi de ATI vor fi operaţionalizate
511 afișări
Imaginea articolului Alte 24 unităţi medicale intră în lupta cu COVID-19. Anunţul lui Nelu Tătaru: 280 de paturi de ATI vor fi operaţionalizate

„Am căutat suplimentarea paturilor de terapie intensivă la nivel naţional şi în Bucureşti. Astăzi (miercuri – n.r.), am introdus în ordinul 555/2020 încă 24 de unităţi medicale în totalitate sau doar cu o parte de ATI, urmând în 7 până la 21 de zile să operaţionalizăm 280 de paturi de terapie intensivă”, a spus Nelu Tătaru, în şedinţa de Guvern.

Ministrul Sănătăţii a spus că după evaluarea fiecărui spaţiu în parte de echipele de la inspecţia sanitară de stat, ISU şi cele de la ANMDR, se va face şi o evaluare a necesarului de personal pentru a putea operaţionaliza cele 280 de paturi de ATI.

„Fiecare unitate sanitară verificată în ATI primeşte un plan de conformare, de măsuri, iar la sfârşitul săptămânii avem un prim raport cu unităţile care au fost verificate”, a mai spus ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici