Alte şapte persoane, condamnate în cazul de sclavie de la Berevoeşti. Cea mai mare pedeapsă este de aproape 19 ani de închisoare

Alte şapte persoane, judecate în cazul sclaviei de la Berevoieşti, judeţul Argeş, au fost condamnate la pedepse cu închisoarea. Cea mai mare pedeapsă este de 18 ani şi 10 luni.

1607 afișări
Imaginea articolului Alte şapte persoane, condamnate în cazul de sclavie de la Berevoeşti. Cea mai mare pedeapsă este de aproape 19 ani de închisoare

Alte şapte persoane, condamnate în cazul de sclavie de la Berevoeşti. Cea mai mare pedeapsă este de 18 ani şi 10 luni

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au decis ca alte şapte persoane din lotul sclavilor de la Berevoieşti să fie condamnate la pedepse cu închisoarea cuprinse între 5 ani şi 2 luni şi 18 ani şi 10 luni închisoare pentru trafic de persoane, trafic de minori şi constituire a unui grup infracţional organizat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit portalului instanţelor, judecătorii Curţii de Apel Piteşti au decis ca şapte persoane din Berevoieşti să fie condamnate la pedepse cu închisoarea, decizia fiind definitivă.

La rândul lor, reprezentanţii Poliţiei Argeş au anunţat că toate cele şapte persoane au fost încarcerate în baza mandatului emis de instanţă.

În noiembrie 2018, şase persoane judecate în cazul sclaviei de la Berevoieşti au fost condamnate definitiv la pedepse cuprinse între 4 şi 10 ani, iar în septembrie 2017 alte cinci persoane au fost condamnate la închisoare cu executare în acelaşi dosar, pedepsele fiind cuprinse între trei ani şi cinci ani şi patru luni.

În localitatea argeşeană Berevoeşti, anchetatorii susţin că, din 2008 şi până în vara anului 2016, mai multe grupuri infracţionale au recrutat 40 de persoane minore şi majore şi le-au constrâns, prin inducere în eroare sau chiar răpire, la executarea de munci sau la practicarea cerşetoriei.

Victimele erau bătute, nu primeau mâncare, iar când primeau li se ofereau resturi, erau legate cu lanţuri sau chingi sau încuiate pe timpul nopţii ca să nu poată fugi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici