Altercaţii soldate cu haine rupte şi ameninţări cu arestarea între jurnalişti şi SPP la Parlament

Mai mulţi jurnalişti au fost împiedicaţi de ofiţeri SPP să se apropie de Emil Boc pentru a-i solicita o declaraţie în momentul în care premierul intra în sala de plen a Parlamentului unde urma să aibă loc votarea moţiunii de cenzură.

84 afișări
Imaginea articolului Altercaţii soldate cu haine rupte şi ameninţări cu arestarea între jurnalişti şi SPP la Parlament

Altercaţii soldate cu haine rupte şi ameninţări cu arestarea între jurnalişti şi SPP la Parlament (Imagine:Arhiva Mediafax Foto)

Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) a instalat un cordon de protecţie între uşa cabinetului preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, lift şi intrarea în sala de şedinţe a Parlamentului, măsură care nu a mai fost luată până acum.

Cordonul din material plastic era dublat cu ofiţeri SPP postaţi la aproximativ trei metri unul de celălalt. În momentul în care prim-ministrul a ajuns la Camera Deputaţilor şi a ieşit din lift, îndreptându-se către biroul Robertei Anastase, reporterul unei televiziuni a trecut pe sub cordon încercând se se apropie de Emil Boc pentru a-l întreba ce sentiment îl încearcă înainte de votarea moţiunii de cenzură. Jurnalistul a fost reţinut de agenţii SPP, iar şeful dispozitivului de protecţie a Parlamentului i-a spus: "Dacă aveam cătuşele la mine, te arestam".

La câteva minute de la acest incident, când Emil Boc şi Roberta Anastase au ieşit din birou pentru a merge către sala de şedinţe, mai mulţi jurnalişti au încercat la rândul lor să treacă pe sub cordonul de delimitare, unii dintre aceştia fiind reţinuţi de SPP.

În altercaţia creată, unui reprezentat al unei agenţii de presă i-a fost rupt tricoul de un ofiţer SPP. Văzând că aveau loc îmbrînceli între gărzile de corp şi jurnalişti, premierul le-a spus ofiţerilor: "Lăsaţi-i în pace!".

Surse din SPP au declarat ulterior agenţiei MEDIAFAX că instalarea acelui cordon de protectie s-a făcut la cererea lui Emil Boc, acesta nedorind să fie solicitat de presă pentru a da declaraţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici