Alternativă la învăţământul de stat. Povestea de succes a două şcoli private din Timişoara şi Bistriţa

Mulţi părinţi aleg pentru copii şcolile private, care oferă pregătire suplimentară sau metode de predare gândite pe potenţialul elevilor. La Timişoara, 200 de copii învaţă la o şcoală privată cu predare în limba germană, care costă 400 de euro pe lună.

2443 afișări
Imaginea articolului Alternativă la învăţământul de stat. Povestea de succes a două şcoli private din Timişoara şi Bistriţa

Alternativă la învăţământul de stat. Povestea de succes a două şcoli private din Timişoara şi Bistriţa

Aproape 200 de copii, cu vârste între 2 şi 14 ani, învaţă la şcoala privată Montessori din Timişoara, cu predare în limba germană, în care este promovat un sistem educaţional alternativ, taxa de şcolarizare fiind de 400 de euro pe lună.

Unitatea de învăţământ privată Montessori din Timişoara a fost înfiinţată în primăvara anului 2007, când a fost deschisă prima grădiniţă în care era promovată pedagogia Montessori, un sistem educaţional alternativ. În grădiniţa privată învăţau copii cu vârste cuprinse între doi şi şase ani.

“Urmărind metoda pedagogică iniţiată de Maria Montessori, instituţia de învăţământ Montessori Haus îşi propune crearea unui mediu pregătit, sigur, unde nevoile intelectuale şi morale ale copilului sunt întâmpinate. Pornind de la crezul că fiecare copil este unic şi posedă anumite capacităţi prin intermediul cărora ajută la dezvoltarea şi progresul societăţii, şcoala Montessori Haus promovează respectarea dreptului copilului, de a i se respecta individualitatea, independenţa şi de a fi ajutat să îşi exprime voinţa, acordându-i-se libertate şi în acelaşi timp responsabilitate pentru hotărârile lui. Se urmăreşte ca scop fundamental dezvoltarea maximă a potenţialului copiilor şi implicit pregătirea acestora pentru integrarea în societate”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul de marketing al Asociaţiei Montessori Kinderhaus, Daniel Scornea.

Începând cu luna septembrie 2008, Asociaţia Montessori Kinderhaus a creat şi o grupă pentru copii cu vârste între doi şi trei ani, condusă de pedagogi specializaţi pentru această categorie de vârstă. De asemenea, în acelaşi an, a fost înfiinţată şi o şcoală cu predare în limba germană pentru copii de la şase la nouă ani, urmând apoi nivelul de şcolarizare 9 - 12 ani în anul 2009 şi nivelul gimnazial în 2014.

“În prezent, în cadrul instituţiei noastre îşi desfăşoară activitatea 196 copii structuraţi în patru grupe la nivel preşcolar, trei grupe nivel primar şi o grupă la nivelul gimnazial de şcolarizare. Anul trecut am avut prima absolventă a clasei a 8-a. Datorită rezultatelor deosebite, a fost admisă la Secţia Specială de limba germană de la Liceul „Nikolaus Lenau” din Timişoara (n.r. singurul din estul Europei la care au învăţat doi laureaţi de Nobel)”, a explicat Daniel Scornea.

Directorul de marketing al şcolii private din Timişoara a afirmat că metoda Montessori se diferenţiază de sistemul de învăţământ tradiţional prin faptul că profesorul predă lecţia individual şi diferenţiat elevilor.

CITEŞTE continuarea pe pag 2

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici