Alţi doi copii, diagnosticaţi cu stafilococ auriu/ Ministrul Sănătăţii: „Diagnosticul în aceste cazuri e acelaşi, provenienţa nu o ştim încă”

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat miercuri, pentru MEDIAFAX, că încă doi copii au fost diagnosticaţi cu stafilococ auriu. Potrivit acesteia, provenienţa bacteriei nu este încă cunoscută.

807 afișări
Imaginea articolului Alţi doi copii, diagnosticaţi cu stafilococ auriu/ Ministrul Sănătăţii: „Diagnosticul în aceste cazuri e acelaşi, provenienţa nu o ştim încă”

Alţi doi copii, diagnosticaţi cu stafilococ auriu/ Ministrul Sănătăţii: „Diagnosticul în aceste cazuri e acelaşi, provenienţa nu o ştim încă”

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a declarat miercuri seară pentru MEDIAFAX că alţi doi copii au fost diagnosticaţi cu stafilococ auriu. „Diagnosticul în aceste cazuri e acelaşi, provenienţa nu o ştim încă”, a menţionat ministrul.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu", Raluca Alexandru a precizat, miercuri, pentru MEDIAFAX că alţi doi copii au fost internaţi, dintre care unul marţi seară, iar celălalt miercuri dimineaţă.

„Nu au ieşit încă analizele. S-au luat probe şi urmează să vedem (…) a venit un copil aseară, şi unul azi dimineaţă. Mai pot veni între timp, eu nu ştiu. Deocamdată la prânz aşa erau, aceştia doi”, a spus purtătorul de cuvânt al spitalului.

Sorina Pintea a declarat, miercuri, în timpul zilei, că cei de la DSP fac în continuare verificări la Maternitatea Giuleşti, în contextul în care marţi, au fost raportate cazurile a trei bebeluşi depistatţi cu stafilococ auriu născuţi acolo. Tot ea a precizat şi că, momentan, maternitatea nu va fi închisă.

Purtătorul de cuvant al Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu", Raluca Alexandru, a precizat, marţi, pentru MEDIAFAX că prezenţa stafilococului auriu a fost confirmată în cazul a trei copii născuţi la Maternitatea Giuleşti. Doi au fost externaţi, unul se află internat, starea lui fiind mai gravă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici