Alţi doi copii, operaţi cu succes pe cord la Spitalul "Marie Curie"

Alte două operaţii pe cord au fost făcute cu succes, marţi, la Spitalul de Copii "Marie Curie" din Bucureşti, de către o echipă de specialişti italieni, asistată de medici români aflaţi în Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, informează Ministerul Sănătăţii (MS).

214 afișări
Imaginea articolului Alţi doi copii, operaţi cu succes pe cord la Spitalul "Marie Curie"

Alţi doi copii, operaţi cu succes pe cord la Spitalul "Marie Curie"

Cei doi pacienţi, în vârstă de 2, respectiv 3 ani, aveau malformaţii congenitale cardiace.

Potrivit MS, fiecare dintre cele două operaţii a durat aproximativ trei ore, fără evenimente deosebite.

În prezent, ambii copii se află la terapie intensivă, în stare stabilă, a mai precizat sursa citată.

Echipa de specialişti italieni va continua, în zilele următoare, să facă operaţii pentru corectarea unor malformaţii congenitale cardiace la copii, în Spitalul "Marie Curie".

Primele două operaţii pe cord la "Marie Curie" au fost făcute, tot cu succes, luni. Starea de sănătate a celor doi copii operaţi a "evoluat pozitiv, fiind la momentul actual stabilă", potrivit MS.

MS a anunţat anterior că activitatea chirurgicală din Departamentul de cardiochirurgie al Spitalului "Marie Curie" începe anul acesta cu misiuni medicale periodice şi va deveni tot mai susţinută în perioada următoare, urmând a fi complet funcţională cu specialiştii din Romania formaţi până la sfârşitul programului.

Departamentul de Cardiochirurgie pediatrică al Spitalului de copii "Marie Curie" a fost amenajat şi dotat în urma unei investiţii totale de aproximativ 4.200.000 de euro, din care: aproximativ 1.500.000 de euro din donaţii publice strânse de Asociaţia Inima Copiilor, aproximativ 2.300.000 de euro oferiţi de minister pentru aparatura medicală, restul sumei provenind din alte donaţii şi sponsorizări către unitatea sanitară.

Pentru începerea cât mai rapidă a activităţii operatorii la "Marie Curie", MS a alocat, în august, aproximativ 650.000 de euro pentru completarea echipamentelor şi a instrumentarului necesar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici