Alţi trei copii din judeţul Argeş au fost internaţi în spital cu suspiciune de scarlatină

Trei copii de la grădiniţe din judeţul Argeş, suspecţi de scarlatină, se află, marţi, internaţi în spital, după ce doi elevi de la şcoli din judeţ au fost şi ei spitalizaţi săptămâna trecută din acelaşi motiv, transmite corespondentul MEDIAFAX.

618 afișări
Imaginea articolului Alţi trei copii din judeţul Argeş au fost internaţi în spital cu suspiciune de scarlatină

Alţi trei copii din judeţul Argeş au fost internaţi în spital cu suspiciune de scarlatină (Imagine: Shutterstock)

După ce la începutul săptămânii trecute s-au înregistrat două cazuri suspecte de scarlatină la Şcoala Regina Maria din Curtea de Argeş şi la Şcoala Mihai Eminescu din Piteşti, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au informat că au mai apărut alte trei suspiciuni: la un copil de la Grădiniţa din Miceşti, un altul de trei ani de la Grădiniţa Aripi Deschise - Piteşti şi un copil de patru ani de la Grădiniţa Banatului din Piteşti.

"Toţi cinci se află internaţi la Secţia Boli Infecţioase Copii a Spitalului Judeţean Argeş. În cazul elevului de la Şcoala Mihai Eminescu am primit rezultatul care a ieşit negativ, dar e posibil ca acesta să fie influenţat de un eventual tratament cu antibiotice luat acasă înainte. Pentru elevul de la şcoala din Curtea de Argeş nu am primit încă rezultatul. Spre finalul acestei săptamâni, vom afla şi dacă în cazul copiilor de la gradiniţe se confirmă sau nu boala", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru.

Potrivit directorului DSP vor fi prelevate probe de exudat nazofaringian de la colegii copiilor precum şi de la cadrele didactice care au intrat în contact cu aceştia, pentru a vedea dacă sunt purtători ai streptococului betahemolitic grupa A, care provoacă scarlatina.

De asemenea, clasele unde învaţă copiii vor fi dezinfectate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici