Alţi zece români, printre care doi copii, au fost repatriaţi din Turcia

Încă zece români, printre care doi copii, au fost repatriaţi în cursul nopţii de miercuri spre joi din Turcia, cu aeronave ale Forţelor Aeriene Române.

104 afișări
Imaginea articolului Alţi zece români, printre care doi copii, au fost repatriaţi din Turcia

Alţi zece români, printre care doi copii, au fost repatriaţi din Turcia

Aeronave ale Forţelor Aeriene Române au repatriat, în cursul nopţii de miercuri spre joi, încă 10 cetăţeni români, dintre care doi copii, care au fost îmbarcaţi de pe aeroporturile din Adana şi Malatya, a transmis joi Ministerul Apărării Naţionale.

Astfel, numărul persoanelor repatriate cu aeronavele MApN începând de luni şi până în prezent a ajuns la 31 de români şi doi polonezi.

Miercuri, trei aeronave militare ale Forţelor Aeriene Române – un C-130 Hercules şi două C-27J Spartan, împreună cu două aeronave C-17 Globemaster III, din cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană Papa din Ungaria, au transportat spre Turcia o echipă de salvare RO-USAR, personal medical, materiale şi echipamente de căutare-salvare, precum şi bunuri materiale de strictă necesitate.

Conform MApN, executarea zborului cu aeronavele C-17 Globemaster III a fost solicitată de Ministerul Apărării Naţionale, prin Comandamentul Forţelor Întrunite, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic a NATO.

Cele trei aeronave militare româneşti şi-au început misiunile de transport către Republica Turcia luni, când au transportat materiale şi prima echipa de salvare RO-USAR, formată din personal specializat de intervenţie în astfel de situaţii din cadrul IGSU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
repatriaţi,
turcia,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici