Ambasada Indoneziei: Dosarul privind extrădarea lui Popa, transmis la preşedinte pentru semnare

Ministerul indonezian al Justiţiei a finalizat dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, actele fiind transmise preşedintelui indonezian, care urmează să semneze un decret în acest sens, a precizat, marţi, pentru MEDIAFAX, Ambasada Indoneziei la Bucureşti.

45 afișări
Imaginea articolului Ambasada Indoneziei: Dosarul privind extrădarea lui Popa, transmis la preşedinte pentru semnare

Ambasada Indoneziei: Dosarul privind extrădarea lui Popa, transmis la preşedinte pentru semnare (Imagine: www.evz.ro)

"Confirmăm faptul că Ministerul Justiţiei şi Drepturilor Omului al Republicii Indoneziene, în calitatea sa de autoritate centrală în această chestiune, a finalizat dosarul referitor la extrădarea lui Nicolae Popa şi l-a transmis preşedintelui Republicii Indonezia", a precizat ambasada la solicitarea MEDIAFAX.

Ambasada a precizat că, procedural, urmează ca preşedintele Republicii să semneze un decret privind extrădarea.

"În prezent, aşteptăm ca decretul prezidenţial să fie finalizat şi, odată ce va fi semnat, va fi trimis autorităţilor române pe canale diplomatice", a explicat sursa citată.

Misiunea diplomatică a mai menţionat că nu are "nicio informaţie referitoare la solictarea instanţei române de a organiza o videoconferinţă" pentru audierea lui Nicolae Popa.

MAE a anunţat, la 24 februarie, că dosarul pentru extrădarea lui Nicolae Popa se afla, din 18 februarie, la Ministerul Justiţiei şi Drepturilor Omului din Indonezia pentru a fi finalizat.

Tribunalul Bucureşti a anunţat săptămâna trecută că va solicita audierea lui Nicolae Popa prin videoconferinţă în procesul în care este judecat omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici