Ambasada României la Chişinău: Pentru redobândirea cetăţeniei nu mai e necesar cazierul detaliat

Măsura referitoare la depunerea cazierului judiciar detaliat în vederea redobândirii cetăţeniei române a fost anulată, potrivit unui anunţ postat pe site-ul Ambasadei României la Chişinău.

397 afișări
Imaginea articolului Ambasada României la Chişinău: Pentru redobândirea cetăţeniei nu mai e necesar cazierul detaliat

Ambasada României la Chişinău: Pentru redobândirea cetăţeniei nu mai e necesar cazierul detaliat (Imagine: Cristi Movilă/Mediafax Foto)

"Până la clarificarea tuturor circumstanţelor legale şi administrative printr-un dialog între autorităţile de la Bucureşti şi de la Chişinău, se anunţă suspendarea măsurii referitoare la depunerea cazierului judiciar detaliat, în vederea redobândirii cetăţeniei române şi se revine neîntârziat la practica anterioară", se arată în comunicatul postat miercuri.

Totodată, Secţia consulară a misiunii diplomatice din capitala R. Moldova a anunţat că, începând cu data de 3 martie 2014, a fost reluată procedura eliberării în regim de urgenţă - 48 de ore - a solicitărilor de înscriere în registrele de stare civilă româneşti, a certificatelor de naştere eliberate de autorităţile din Republica Moldova pentru persoanele născute după 1 ianuarie 1980.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici