Ambasada SUA: 1.200 de români au fost afectaţi de problemele sistemului de procesare a vizelor

Aproximativ 1.200 de români au fost afectaţi de problemele tehnice ale sistemului de procesare a vizelor americane, dar, în prezent, majoritatea vizelor au fost imprimate, iar paşapoartele au fost returnate solicitanţilor, a precizat Ambasada SUA, la solicitarea MEDIAFAX.

595 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA: 1.200 de români au fost afectaţi de problemele sistemului de procesare a vizelor

Ambasada SUA: 1.200 de români au fost afectaţi de problemele sistemului de procesare a vizelor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Din data de 19 iulie s-au înregistrat probleme de funcţionare a sistemului nostru de date consulare (CCD). În jur de 1.200 de solicitanţi de viză români au fost afectaţi", se arată în răspunsul misiunii diplomatice.

Ambasada SUA precizează că, în prezent, "majoritatea vizelor au fost imprimate, iar paşapoartele au fost returnate solicitanţilor".

Două persoane au cerut returnarea paşapoartelor înainte să le poată fi emisă viza, întrucât trebuiau să călătorească imediat spre alte destinaţii decât SUA, informează Ambasada, adăugând că vizele acestora urmează să fie emise ulterior.

Potrivit misiunii de la Bucureşti, deşi ca urmare a problemelor de funcţionare s-a înregistrat un număr mare de restanţe, pe parcursul întregii perioade a continuat imprimarea vizelor, în ritmul permis de sistem.

"Ca întotdeauna, recomandăm persoanelor care urmează să călătorească în SUA să solicite viza cu mult timp înaintea datei planificate pentru călătorie", mai precizează Ambasada SUA.

"Biroul pentru Afaceri Consulare al Departamentului de Stat întâmpină probleme tehnice ale sistemului de procesare a vizelor care afectează operaţiunile la nivel global. Aceste probleme tehnice sunt întâmpinate în toată lumea şi nu sunt specifice unei anume ţări, paşaport sau categorii de viză. Conştientizăm situaţia dificilă şi regretăm inconvenienţele pe care solicitanţii de viză le întâmpină. Facem tot ceea ce este posibil pentru a returna paşapoartele cu vize, pe măsură ce la putem procesa. Regretăm faptul că în acest moment nu putem estima cât va dura această întârziere", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Ambasadei.

Solicitanţii de viză care au avut interviul după 21 iulie şi doresc returnarea paşaportului fără viză SUA pot scrie la VisasBucharest@state.gov, precizând numele complet şi seria paşaportului.

Solicitanţii care trebuie să călătorească urgent în Statele Unite pot contacta Ambasada la VisasBucharest@state.gov cu numele complet, seria paşaportului şi natura urgenţei.

"Doar situaţiile cu adevărat urgente şi situaţiile umanitare extraordinare vor fi luate în considerare", precizează comunicatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici