Ambasadori din nouă ţări au lucrat la construirea unei case pentru o familie defavorizată din Argeş - FOTO

Ambasadori din nouă ţări şi fostul preşedinte al României Emil Constantinescu au lucrat, timp de două zile, la ridicarea unei case pentru o familie defavorizată din comuna argeşeană Oarja, în cadrul proiectului "Ambasadorii construiesc".

163 afișări
Imaginea articolului Ambasadori din nouă ţări au lucrat la construirea unei case pentru o familie defavorizată din Argeş - FOTO

Ambasadori din nouă ţări au lucrat la construirea unei case pentru o familie defavorizată din Argeş (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor asociaţiei "Habitat for Humanity" România, care au iniţiat proiectul, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, toţi invitaţii la eveniment, echipaţi cu căşti de protecţie, ciocane şi cuie au lucrat la ridicarea structurii de lemn a unei locuinţe pentru o familie defavorizată care, în prezent, locuieşte într-o casă veche, din pământ.

La proiect au participat ambasadorii Statelor Unite ale Americii, Canadei, Italiei, Bulgariei, Greciei, Republicii Moldova, Poloniei, Franţei şi Olandei, o parte dintre aceştia venind împreună cu soţiile sau copiii.

"Acesta este al doilea asemenea proiect la care participăm. Acest proiect al Habitat for Humanity este bazat pe un concept din Statele Unite ale Americii. Mama mea avea o expresie, spunea că atunci când sunt multe mâini munca este mult mai uşoară. Însă nu este suficient ca membrii comunităţii să-şi dea mâna, este nevoie şi de compasiune şi de viziune", a declarat ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.

La construcţia casei, care se va încheia până la sfârşitul acestui an, a participat şi fostul preşedinte Emil Constantinescu, în prezent membru în Consiliul Director al "Habitat for Humanity" International.

"Mă bucur foarte mult că sunt aici. După ce am lucrat la ridicarea unor case la Rădăuţi şi Beiuş, în Moldova şi Transilvania, iată că am venit şi acasă, la Piteşti, unde am făcut liceul cu colegi din Oarja", a declarat Emil Constantinescu.

Până în prezent, peste 1.600 de familii defavorizate din România au beneficiat de sprijinul organizaţiei "Habitat for Humanity", care a ridicat în întreaga lume locuinţe pentru 350.000 de familii.

"Habitat for Humanity" România a încurajat, începând din anul 1999, participarea diplomaţilor străini la astfel de acţiuni, pentru a oferi cetăţenilor români un exemplu de solidaritate. Astfel, au fost organizate şantiere la Beiuş, în judeţul Bihor, la Bălteşti, în judeţul Prahova şi la Izvoarele, în judeţul Giurgiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici