Ambasadorul Mihai Stuparu, primul român care a votat la al doilea tur al prezidenţialelor

Primul cetăţean român care a votat la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale este ambasadorul în Australia, Mihai Stuparu, sosit în Noua Zeelandă pentru a sărbători ziua naţională alături de comunitatea românească.

125 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Mihai Stuparu, primul român care a votat la al doilea tur al prezidenţialelor

Ambasadorul Mihai Stuparu a fost primul român care a votat la al doilea tur al prezidenţialelor (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit MAE, acesta şi-a exercitat opţiunea la secţia de vot nr. 289 de la Ponsonby Community Centre din Auckland, Noua Zeelandă, la ora 20.30, ora României (ora 7.30 - ora locală).

"Ambasadorul Mihai Stuparu a venit de la Canberra pentru a sărbători Ziua Naţională a României în comunitatea românească din Noua Zeelandă, eveniment organizat de Ambasada României în colaborare cu Asociaţia Doina a românilor din Auckland, pe data de 5 Decembrie.El va participa la oficierea unui Te Deum organizat la Biserica Ortodoxă Română Sfântul Ingatie Teoforul, săvârşit de părintele protopop Mircea Mihai Corpodean", conform informaţiilor MAE remise, sâmbătă seara, agenţiei MEDIAFAX.

Secţiile de vot care s-au deschis la ora 22.00, ora României, sunt: secţiile nr.10, 11 şi 12 de la Canberra, Sydney şi Melbourne din Australia

Votul pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale a început, sâmbătă seară, la ora 20.00, ora României, la Auckland, în Noua Zeelandă, ca urmare a diferenţelor de fus orar. Românii din străinătate au la dispoziţie 294 de secţii de votare organizate de MAE în 92 de ţări, unde au fost trimise 600.000 de buletine de vot.

MAE a anunţat, sâmbătă, că, personalul din Centrală dar şi de la misiunile diplomatice şi consulare din străinătate va lucra - inclusiv în ture de noapte, acolo unde este necesar - pentru a asigura buna desfăşurare a votului.

La primul tur al alegerilor, de la 22 noiembrie, românii din străinătate s-au prezentat în număr semnificativ la vot, peste 90.000 de persoane exprimându-şi opţiunile electorale.

Votul în diaspora se va încheia luni, 7 decembrie, în SUA, la ora 7.00, ora României.

Conform legii, scrutinul se va derula în intervalul orar 7.00-21.00 (ora locală).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici