Ambulanţa Bucureşti - Ilfov, solicitată în 2.593 de cazuri, 19 au fost tentative de suicid

Echipajele Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov au fost solicitate să intervină, în perioada 24 - 27 decembrie, în 2.593 de cazuri, dintre care 19 au fost tentative de suicid.

33 afișări
Imaginea articolului Ambulanţa Bucureşti - Ilfov, solicitată în 2.593 de cazuri, 19 au fost tentative de suicid

Ambulanţa Bucureşti - Ilfov, solicitată în 2.593 de cazuri, 19 au fost tentative de suicid (Imagine: Mediafax Foto)

În perioada 24 decembrie, ora 20.00 până în 27 decembrie, ora 8.00, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a înregistrat 2.593 de solicitări dintre care 1.463 de urgenţe medicale. Raportat la nivelul anului 2009, numai în Bucureşti numărul acestora a fost cu 9,19% mai mic în 2010.

Din totalul celor 1.463 de cazuri de urgenţă, 382 au fost pentru probleme digestive, 11 pentru accidente, 46 pentru persoane căzute în stradă, 49 cazuri de comă, 26 de depresii severe din care 5 cu halucinaţii, 18 intoxicaţii cu diverse substanţe printre care produse afrodisiace, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul SABIF, Alis Grasu.

De asemenea, în acelaşi interval au fost înregistrate 234 de lipotimii şi sincope, unele putând fi puse pe fondul consumului exagerat de alcool. De asemenea, au fost înregistrate 37 de cazuri de fracturi, 62 traumatisme de mai multe tipuri şi 19 tentative de suicid.

"Cea mai aglomerată zi a fost cea din 26 când au fost înregistrate cele mai multe apeluri", a precizat managerul SABIF.

Alis Grasu a spus că în această perioadă, timpul de ajungere la urgenţe majore a fost în Bucureşti de 10 minute, cu 5 mai puţin decât prevede legislaţia în acest sens, iar în Ilfov de 12 minute faţă de 17 cât prevăd reglementările în vigoare.

Potrivit managerului SABIF, 75% dintre maşinile instituţiei au deja cauciucuri de iarnă, pentru restul acestea fiind în curs de achiziţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici