Ambulanţă România: „Evită contactul neprotejat cu animalele vii”. Cum reducem riscul de infecţie cu virusul din China

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă România oferă sfaturi oamenilor pentru a reduce riscul de infecţie cu virusul din China. Bilanţul deceselor confirmate a ajuns la 41 şi peste 1.300 de persoane au fost infectate la nivel mondial.

4162 afișări
Imaginea articolului Ambulanţă România: „Evită contactul neprotejat cu animalele vii”. Cum reducem riscul de infecţie cu virusul din China

Serviciul de Ambulanţă România: ”Evită contactul neprotejat cu animalele vii”. Cum reducem riscul de infecţie cu virusul din China

„Redu riscul de infecţie cu coronavirus:

- Curăţă mâinile cu apă şi săpun sau cu o soluţie pe bază de alcool.

- Acoperă-ţi nasul şi gura cu un şerveţel sau cu pliul cotului când tuşeşti şi strănuţi. Evită contactul direct cu persoanele care au simptome de răceală sau gripă.

- Găteşte bine carnea şi ouăle.

- Evită contactul neprotejat cu animalele vii (sălbatice şi domestice)”, arată o postare pe pagina de Facebook a Serviciului de Ambulanţă România.

În vederea informării publicului privind pericolul reprezentat de noul coronavirus (2019-nCoV), la Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti au fost instalate, din seara zilei de 23 ianuarie, afişe în limbile română, engleză şi chineză.

De asemenea, Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a anunţat, joi, luarea primelor măsuri privind coronavirusul din China şi anume lipirea unor afişe informative în terminalele de sosiri şi plecări şi distribuite flyere pasagerilor.

China a confirmat sâmbătă că 41 de oameni au murit până acum din cauza noului coronavirus care a infectat peste 1.300 de persoane la nivel mondial, în timp ce autorităţile medicale din întreaga lume lucrează pentru a preveni o pandemie globală, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici