Amelia Antoniu respiră fără aparate, dar cu supliment de oxigen - VIDEO

Prim-solista Amelia Antoniu respiră fără aparate, dar cu supliment de oxigen, reuşind să aibă o funcţie ventilatorie satisfăcătoare, însă Alice Roxana Preda este în continuare "în stare foarte, foarte gravă", având afectate mai multe organe interne, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).

168 afișări
Imaginea articolului Amelia Antoniu respiră fără aparate, dar cu supliment de oxigen  - VIDEO

Amelia Antoniu respiră fără aparate, dar cu supliment de oxigen (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Amelia Antoniu a fost deconectată de la aparate sâmbătă, în jurul orei 13.00.

Întrebat dacă în aceste condiţii Amelia Antoniu ar putea vorbi, medicul Bogdan Popescu a spus că "este prea mult", pentru că asta înseamnă un efort foarte mare, iar pacienta nu trebuie să obosească. Aceasta poate însă comunica în scris cu familia şi medicii.

Purtătorul de cuvânt al SUUB a mai spus că cealaltă pacientă adusă de la Spitalul CF 2, Alice Roxana Preda, este în continuare "în stare foarte, foarte gravă", având afectate mai multe organe interne.

Ambele paciente primesc antibiotice cu spectru larg de acţiune. "Este vorba de patru antibiotice care le sunt administrate", a precizat Bogdan Popescu.

Soţul Ameliei Antoniu, Niculae Gamenţ-Antoniu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că soţia sa nu este bine şi în orice moment pot apărea complicaţii, precizând că aceasta a trecut de la comă de gradul patru la una de gradul doi.

"Nu este bine, în orice moment pot apărea complicaţii, a trecut de la o comă de gradul patru la una de gradul doi", a spus soţul prim-solistei Teatrului Naţional de Operetă Amelia Antoniu.

El a mai spus că a reuşit să o facă să zâmbească pe soţia sa pentru prima dată după intervenţia chirurgicală la care a fost supusă la Spitalul CF 2 şi în urma căreia a intrat în şoc septic.

"Intrăm la ea des, am reuşit să o fac să zâmbească pentru prima dată după intervenţia chirurgicală spunându-i că toată planeta, din America până în Grecia, s-a interesat de ea", a mai declarat, pentru MEDIAFAX, Niculae Gamenţ-Antoniu.

Video Stirileprotv.ro

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) şi Alice Roxana Preda (35 de ani) au fost duse de la Spitalul CF 2 la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), marţi noapte, în stare foarte gravă, cu probleme respiratorii, după ce au făcut şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore în unitatea sanitară a Ministerului Transporturilor.

Alice Roxana Preda fusese supusă luni unei intervenţii de serclaj la Spitalul CF 2, la scurt timp după ce a fost operată prim-solista Amelia Antoniu. La scurt timp după intervenţiile chirurgicale cele două femei au intrat în şoc septic, astfel că s-a decis transferarea lor la SUUB.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, l-a demis, vineri, pe directorul Spitalului CFR 2, Constantin Tănase.

Ministerul Sănătăţii (MS) a început o anchetă la Spitalul CFR 2, iar secţiile de ginecologie, neonatologie şi blocul operator au fost închise.

O echipă a Ministerului Sănătăţii s-a deplasat, vineri dimineaţă, la Spitalul CFR 2 Bucureşti pentru evaluarea situaţiei care a determinat intrarea în şoc septic a celor două femei.

Potrivit reprezentanţilor MS, informaţiile oferite de ancheta preliminară declanşată de minister la Spitalul CFR 2 indică posibilitatea unei infecţii nosocomiale, care va putea fi confirmată sau infirmată odată cu obţinerea rezultatelor finale ale analizelor de laborator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici