Amenajarea Pieţei Universităţii ca "agora" a intrat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei

Un proiect de hotărâre pentru conferirea statutului de agora Pieţei Universităţii, prin care zona va fi amenajată pentru dezbateri publice, lansat la iniţiativa ProDemocraţia, a intrat în dezbatere publică pe site-ul PMB, după ce, în ianuarie, CGMB l-a respins, pentru că PDL a votat împotrivă.

392 afișări
Imaginea articolului Amenajarea Pieţei Universităţii ca "agora" a intrat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei

Amenajarea Pieţei Universităţii ca "agora" a intrat în dezbatere publică pe site-ul PMB (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a respins, la finele lunii ianuarie, proiectul de hotărâre prin care Piaţa Universităţii ar fi căpătat statutul de "agora civică", consilierii PDL fiind cei care s-au opus.

Primăria comunica, la acel moment, că majoritatea PDL din Consiliul General a respins acest proiect, "printr-un gest care sfidează valorile democratice fundamentale".

PDL Bucureşti preciza că nu a susţinut proiectul deoarece acesta încălca legea 60/1991 privind adunările publice.

Proiectul a intrat, în prezent, în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Generale.

Zona din faţa Universităţii de Arhitectură şi cea din faţa TNB vor fi dotate cu tribună, panouri de afişaj, bănci şi toalete ecologice care vor servi dezbaterilor publice ce vor avea loc aici, conform proiectului de hotărâre intrat în dezbatere publică pe site-ul PMB.

Potrivit proiectului, spaţiile de dezbatere publică vor fi deschise zilnic între orele 9.00-21.00, iar numărul de participanţi va fi de maximul 100 de persoane, în spaţiul din faţa Universităţii de Arhitectură, şi maximum 150 de persoane în spaţiul din faţa TNB.

Cetăţenii care doresc să se exprime în aceste spaţii vor fi obligaţi să informeze în scris la Registratura PMB despre tema, durata şi ziua dezbaterii, urmând ca PMB să gestioneze "Lista de dezbatere publică".

Proiectul mai prevede ca la tribuna special amenajată pentru dezbatere să poată vorbi o singură persoană o dată, în mod continuu, maxim 30 de minute şi, în cazul în care nu va exista altcineva care doreşte să ia cuvântul, se poate continua până va exista o solicitare în acest sens.

În zona de dezbatere publică vor fi interzise afişarea afişelor publicitare, camparea şi consumul de alcool, se mai arată în proiect.

Spaţiile de dezbatere publică vor fi prevăzute cu camere de luat vederi pentru a se putea interveni promt în situaşiile care degenerază în acţiuni turbulente, se mai prevede în proiect.

Proiectul a fost lansat la iniţiativa Asociaţiei ProDemocraţia, el fiind susţinut, prin semnătură, de mai mulţi consilieri generali.

Şedinţa publică de dezbatere a proiectului va avea loc pe 19 martie 2012, la ora 13.00, la sediul PMB, sala CGMB.

Proiectul va intra pe ordinea de zi a primei şedinţe ordinare a CGMB din luna aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici