Amendă de 60.000 lei, aplicată de Garda de Mediu, după incendiul de la Pata Rât

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean Cluj al Gărzii Naţionale de Mediu au constatat că nu au fost respectate prevederile din autorizaţia de mediu în cazul incendiului de la rampa temporară de gunoi Pata Rât şi au amendat Regia Autonome a Domeniului Public (RADP) cu 60.000 de lei.

176 afișări
Imaginea articolului Amendă de 60.000 lei, aplicată de Garda de Mediu, după incendiul de la Pata Rât

Amendă de 60.000 lei, aplicată de Garda de Mediu, după incendiul de la Pata Rât

Şeful Comisariatului Judeţean Cluj al Gărzii Naţionale de Mediu, Ioan Borş, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că în urma analizelor de laborator au fost constatate depăşiri ale concentraţiei maxime admisă la indicatorii amoniu, dioxid de azot şi dioxid de sulf, în unul din punctele de prelevare.

„În urma lichidării incendiului care a avut loc în data de 4 octombrie la platforma temporară de stocare a deşeurilor municipale administrată de Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca, reprezentaţii Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Cluj, împreună cu cei ai ISU Cluj, au demarat o anchetă pentru stabilirea cauzelor izbucnirii acestuia. În perioada 5-6 octombrie, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Cluj a efectuat un control pe platforma respectivă, în timpul căruia s-a constatat că nu au fost respectate prevederile din autorizaţia de mediu. Laboratorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Cluj a prelevat probe de aer, fiind emis un raport de încercare din care se constată depăşirea concentraţiei maxime admisă la indicatorii amoniu, dioxid de azot şi dioxid de sulf, în unul din punctele de prelevare. În consecinţă, s-a aplicat RADP o sancţiune contravenţională în valoare de 60.000 lei”, a spus Borş.

Totodată, au fost impuse măsuri de remediere cu termene de realizare, printre care împrejmuirea totală a amplasamentului, gestionarea levigatului generat prin eliminare/valorificare prin operatori autorizaţi, desfiinţarea depozitărilor de deşeuri din afară amplasamentului, interzicerea descărcării depozitării şi eliminării de deşeuri lichide/ levigat în afara spaţiilor autorizate în acest sens.

Incendiul izbucnit în 4 octombrie pe rampa temporară de deşeuri a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât, administrată de RADP, a fost stins de pompierii ISU Cluj după 23 de ore, cauzele fiind în curs de stabilire.

Şi IPJ Cluj a deschis un dosar penal în acest caz, pentru săvârşirea intracţiunii de distrugere prin incendiere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici