Amendă uriaşă pentru conducere agresivă pe autostradă. Un argeşean a încasat-o

Un argeşean a fost amendat cu aproape 10.000 de lei după ce a fost prins conducând agresiv pe A10, folosind repetat şi nejustificat semnalele luminoase, în plus, odată oprit, a refuzat să le dea poliţiştilor actele, făcând gesturi obscene şi jignind.

1045 afișări
Imaginea articolului Amendă uriaşă pentru conducere agresivă pe autostradă. Un argeşean a încasat-o

Amendă uriaşă pentru conducere agresivă pe autostradă. Un argeşean a încasat-o

Un echipaj de poliţie rutieră din Biroul Poliţiei Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva a prins, vineri după-amiază, pe autostrada A10, un autoturism care circula pe sensul Turda – Sebeş, al cărui şofer avea un comportament agresiv, în sensul că nu păstra distanţa de siguranţă faţă de autovehiculele care circulau în faţa sa şi folosea, în mod repetat şi nejustificat, semnale luminoase, pentru a-i determina pe ceilalţi conducători auto să elibereze banda de circulaţie, informează IPJ Alba.

Autoturismul a fost oprit în spaţiul service situat la kilometrul 4 al autostrăzii, iar când poliţiştii i-au cerut actele, acesta a refuzat să prezinte actul de identitate. Şoferul a fost identificat în baza permisului de conducere şi a certificatului de înmatriculare al autoturismului, în persoana unui bărbat de 39 de ani din localitatea Cătanele, judeţul Argeş.

„Ulterior acesta nu a respectat indicaţiile poliţiştilor, de a rămâne în autoturism şi a pătruns în autospeciala de poliţie, pentru a-şi recupera permisul de conducere şi documentele autoturismului, părăsind, la volanul autoturismului său, spaţiul service. Faţă de acesta, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, în baza OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 2.610 lei, pentru conducere agresivă, refuz de înmânare a actului de identitate la solicitarea poliţistului, precum şi pentru nerespectarea indicaţiilor poliţistului rutier, iar ca măsură complementară, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile. Totodată, faţă de bărbat, a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 7.000 de lei, în baza Legii nr. 61/1991 privind ordinea publică, pentru împiedicarea organelor de poliţie în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, pentru săvârşirea de acte şi gesturi obscene şi adresarea de expresii şi cuvinte jignitoare”, a adăugat sursa citată.

Va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru efectuarea de cercetări pentru ultraj şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

„Prin structura specializată de la nivelul Brigăzii Autostrăzi, vor fi făcute verificări în ceea ce priveşte modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către poliţiştii implicaţi în acest eveniment”, susţine Poliţia Alba.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
şofer,
amendă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici