Amendă uriaşă pentru Glovo: 79 de milioane de euro pentru încălcarea „legii rider”

Ministrul Muncii din Spania a explicat pedeapsa prin faptul că 10.600 de mesageri nu au contracte în regulă.

3641 afișări
Imaginea articolului Amendă uriaşă pentru Glovo: 79 de milioane de euro pentru încălcarea „legii rider”

Amendă uriaşă pentru Glovo: 79 de milioane de euro pentru încălcarea „legii rider”

Amendă astronomică în Spania luată de Glovo, o platformă de livrare la domiciliu des întâlnită şi în România.

Compania a fost amendată cu o sumă de aproape 79 de milioane de euro, întrucât a fost făcută responsabilă pentru încălcarea unei reguli cunoscute sub numele de „legea rider”, care recunoaşte drept angajaţi, şi nu ca independenţi, livrătorii care lucrează pentru aceste companii.

După cum a anunţat postul de radio Cadena Ser şi alte mass-media iberice, Ministerul Muncii face compania Glovo responsabilă pentru neadaptarea contractelor a peste 10.600 dintre călătorii săi conform noii legislaţii.

Lucrătorii în cauză sunt operaţionali în zonele Barcelona şi Valencia. „Ne confruntăm cu „independenţi falşi”, iar greutatea legii va cădea asupra acestei companii”, a declarat Yolanda Díaz, ministrul Muncii, pentru presa iberică. „Această companie îi împiedică pe inspectorii de muncă, iar acest lucru este foarte grav într-un stat social, democratic şi legal, în care companiile trebuie să respecte legea”, a adăugat oficialul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici