Ameninţare de pestă porcină în Covasna. Cadavre de mistreţi găsite pe fondurile de vânătoare

Noi cazuri posibile de pestă porcină la mistreţi au apărut în judeţul Covasna. Numărul cadavrelor de mistreţi găsite pe fondurile de vânătoare au ajuns la 20.

228 afișări
Imaginea articolului Ameninţare de pestă porcină în Covasna. Cadavre de mistreţi găsite pe fondurile de vânătoare

Noi posibile cazuri de pestă porcină la mistreţi, în judeţul Covasna

Potrivit Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna, la nici o lună după primele cazuri de pestă porcină africană la mistreţ, în judeţul Covasna apar noi şi noi cazuri.

Primele 4 cadavre de mistreţ suspecte şi apoi confirmate cu pesta porcină africană au fost găsite în 24 octombrie, pe fondul de vânătoare nr. 2 Brăduţ şi respectiv fondul de vânătoare nr.4. Herculian.

După această dată au mai fost găsite încă 16 cadavre de mistreţ, din care de la 13 nu s-au putut preleva probe, deoarece erau sfâşiate de alte animale. Probele prelevate de la celelalte cadavre sunt în lucru.

De la începutul anului au fost examinate în laborator 359 de probe provenite de la porcine domestice moarte sau suspecte de boală şi din care în 7 cazuri s-a confirmat prezenţa virusului.

La efectivele de mistreţ au fost examinate 1.166 animale recoltate prin vânătoare şi 21 cadavre. Din probele recoltate din cadavre 4 probe au fost pozitive.

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Covasna anunţă că, având în vedere apropierea sezonului rece şi perioada în care se sacrifică porcii, controalele vor fi intensificate.

Din cauza extinderii pestei porcine africane, din data de 12 noiembrie 2019 cu excepţia judeţului Suceava, toate judeţele ţării au intrat în zona supusă restricţiilor conform legislaţiei comunitare privind circulaţia porcinelor vii şi a produselor din carne de porc”, arată sursa citată.

Taguri:
mistreţi,
covasna,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici