Amenzi de aproape 3 milioane de lei, în patru zile, în domeniul comerţului cu flori

Amenzi de 2.946.463 de lei au fost aplicate de poliţişti, în cadrul controalelor efectuate în 27 - 28 februarie şi 5 - 6 martie, la nivel naţional, pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu flori, aranjamente florale şi plante decorative, informează Poliţia Română.

124 afișări
Imaginea articolului Amenzi de aproape 3 milioane de lei, în patru zile, în domeniul comerţului cu flori

Amenzi de aproape 3 milioane de lei, în patru zile, în domeniul comerţului cu flori (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Peste 100 de infracţiuni şi aproape 2.000 de abateri contravenţionale au fost constatate de poliţişti în urma controalelor, efectuate sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul Direcţiei Poliţiei Transporturi, pentru verificarea achiziţiilor intracomunitare/importurilor de flori şi plante decorative. De asemenea, au fost monitorizate transporturile tip cargo, acţionându-se în sistem integrat pentru verificarea destinaţiei acestora.

Au fost verificate 2.359 de societăţi comerciale, fiind constatate, în faza preliminară a cercetărilor, 105 infracţiuni, dintre care 95 de evaziune fiscală.

Totodată, au fost aplicate 1.937 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.946.463 lei.

În cadrul dosarelor penale, precum şi în urma constatării abaterilor de la normele contravenţionale, au fost confiscate mărfuri în valoare totală de 434.547 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici