Amenzi drastice şi pentru protestatarii de la Braşov care au întâmpinat liderii ALDE cu un sicriu

Protestatarii care au scandat împotriva ALDE şi i-au întâmpinat pe liderii partidului cu un sicriu şi o cruce, la Braşov, au fost amendaţi de jandarmi, cu câte 500 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1992 afișări
Imaginea articolului Amenzi drastice şi pentru protestatarii de la Braşov care au întâmpinat liderii ALDE cu un sicriu

Amenzi drastice şi pentru protestatarii de la Braşov care au întâmpinat liderii ALDE cu un sicriu

Amenzile pentru cei care au protestat în 12 mai, în timp ce se desfăşura „Marşul demnităţii”, organizat de ALDE la Braşov, au fost trimise de Jandarmerie prin poştă, iar unii dintre cei sancţionaţi au postat procesele verbale pe Facebook.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Braşov, Ion Zaharia, în timpul mitingului au fost legitimate 27 de persoane, iar ulterior au fost amendate 18, după ce au fost vizionate înregistrările video.

„Au fost legitimate 27 de persoane şi, ulterior, au fost 18 persoane sancţionate pentru concurs de contravenţii, ca urmare a faptului că au ignorat două avertizări ale Jandarmeriei. Sancţiunile au fost aplicate ulterior, după vizualizarea imaginilor video şi stabilirea gradului de implicare în contramanifestaţie a fiecărui participant”, a spus Ion Zaharia.

În procesele-verbale postate pe reţeaua de socializare se arată că amenda este aplicată pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar o parte dintre persoanele amendate au anunţat că vor contesta sancţiunea.

Aproximativ 30 de persoane adunate în apropierea Platformei Roman, unde a avut loc, în 12 mai, mitingul ALDE de la Braşov, au adus cu ele un sicriu şi o cruce, au purtat pancarte pe care scria „Tăriceanu pentru noi este Dragnea 2” şi au scandat lozinci împotriva ALDE şi PSD.

Pentru că au fost legitimaţi de jandarmi, protestatarii au scandat şi împotriva acestora: „Jandarmeria apără hoţia!”.

În momentul în care coloana de susţinători ALDE a ajuns în dreptul grupului de protestatari, aceştia au fluierat, huiduit şi au scandat „Libertate” şi „Hoţii”.

Jandarmii au dat zilele trecute amenzi şi în judeţul Argeş. Un bărbat care fusese ridicat de jandarmi în timpul vizitei lui Liviu Dragnea la Topoloveni, judeţul Argeş, corespondent al unei televiziuni cu program exclusiv online, a fost amendat cu 1.000 de lei după intervenţia jandarmilor. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, Luiza Ciobănescu, declara, pentru MEDIAFAX, că în total 5 persoane au fost amendate în urma protestului de la Topoloveni, una dintre ele primind şi un avertisment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici