AMR: Purtarea judecătorului Costiniu în cătuşe, atitudine deliberată de intimidare şi umilire

Asociaţia Magistraţilor din România susţine că purtarea lui Florin Costiniu cu cătuşe reprezintă o atitudine deliberată de intimidare şi umilire, o demonstraţie nepermisă de forţă şi discreditare a puterii judecătoreşti şi protestează faţă de tratamentul "degradant" la care a fost supus judecătorul.

19 afișări
Imaginea articolului AMR: Purtarea judecătorului Costiniu în cătuşe, atitudine deliberată de intimidare şi umilire

AMR: Purtarea judecătorului Costiniu în cătuşe, atitudine deliberată de intimidare şi umilire (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Asociaţia Magistraţilor din România protestează asupra tratamentului degradant la care este supus magistratul Florin Costiniu, prin imobilizarea sa cu cătuşe, contrar dispoziţiilor art. 3, din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi ale Legii nr. 275/2006, în condiţiile în care acesta s-a supus decent tuturor chemărilor organelor de ordine", susţine AMR într-un comunicat de presă.

Asociaţia adaugă că niciunei persoane nu i se poate aduce atingere demnităţii în nicio împrejurare chiar dacă se instrumentează o cauză penală. Cu atât mai mult, ancheta ori urmărirea penală nu trebuie să şocheze, să degradeze ori să pună în pericol imaginea generală a puterii judecătoreşti, potrivit sursei citate.

"Purtarea magistratului Florin Costiniu cu cătuşe, pare a fi mai mult decât o conduită abuzivă. Ea reprezintă în realitate o atitudine deliberată de intimidare şi umilire, o demonstraţie nepermisă de forţă şi discreditare a puterii judecătoreşti, cu consecinţe grave pentru independenţa şi normala funcţionare a sistemului judiciar, adăugând decredibilizării oficiale a actului de justiţie o degradare umană impusă nelegal spre a sfida compatibilizarea normalităţii actelor de urmărire penală cu respectarea condiţiei umane", susţine AMR care adaugă că "în niciun caz statul de drept nu poate avea semnificaţia unor desfăşurări de forţă cu caracter intimidant".

Judecătorul Florin Costiniu a fost arestat preventiv, vineri, la miezul nopţii, de instanţa supremă, după 16 ore de proces.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici