Ana Maria Pătru, audiată la Parchetul General în dosarul procurorilor de la DNA Ploieşti: Ei au abuzat oamenii

Ana Maria Pătru, fosta şefă AEP, s-a prezentat, joi, la Parchetul General, pentru a fi audiată în calitate de „persoană vătămată” în dosarele în care sunt vizaţi procurorii de la DNA Ploieşti Lucian Onea şi Cerasela Răileanu. Pătru spune că cei doi au păcălit instanţele şi au abuzat oamenii.

243 afișări
Imaginea articolului Ana Maria Pătru, audiată la Parchetul General în dosarul procurorilor de la DNA Ploieşti: Ei au abuzat oamenii

Ana Maria Pătru, audiată la PG în dosarul procurorilor de la DNA Ploieşti: Ei au abuzat oamenii

„Am fost chemată ca persoană vătămată în două dosare instrumentate, împotriva procurorilor Onea Lucian şi Cerasela Răileanu. Mai precis, a torţionarilor Lucian Onea şi Cerasela Răileanu. Eu nu sunt în măsură să-i acuz, probabil o să-i acuze procurorii, Ceea ce e este destul de grav este faptul că aceşti procurori, de-a lungul timpului, au păcălit instanţele de judecată, au abuzat oamenii, au şantajat cu copii, au făcut foarte multe lucruri grave şi cred că a venit momentul să plătească şi ei. Eu cred că tuturor care au fost acuzaţi, apoi puse sub învinuire, cred că tuturor li s-au întâmplat lucruri grave, pentru că acolo, eu am avut propria experienţă şi am văzut ce înseamnă să fii şantajat cu copilul, să fii abuzat şi să fii distrus”, a declarat Ana Maria Pătru, la intrarea în sediul Parchetului General.

Fosta şefă AEP a subliniat că fostul şef al DNA Ploieşti, procurorul Lucian Onea, o şantaja şi îi suna copilul chiar şi după ce a fost eliberată din arestul preventiv.

„Nu vreau să mă victimizez cu copilul, nu cred că am fost singura care a trecut prin aşa ceva. Ştiţi bine, şi după ce am ieşit din arest, Lucian Onea îmi suna copilul la şcoală. Vă daţi seama, mai grav de atât ce poate să fie? Încă un an de zile după ce am ieşit din arest”, a mai spus Ana Maria Pătru.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală, în 2016, faţă de preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă şi două infracţiuni de spălare a banilor. Procurorii DNA au precizat, la acel moment, că în perioada aprilie-iunie 2008, Ana Maria Pătru, în calitate de vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (A.E.P.), a pretins, iar în anul 2009 a şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, suma de 210.000 euro, reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în Bucureşti. Pătru a promis în schimb că va susţine derularea unui contract încheiat de acea societate cu Autoritatea precum şi că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici