Ana Tower Offices, al treilea cel mai înalt turn de birouri din România, a obţinut certificare de „clădire verde”

Ana Tower, una din cele mai înalte clădiri din România, a obţinut, în iunie, Certificatul LEED PLATINUM, acordat de US Green Building Council, ceea ce plasează proiectul în „Comunitatea Clădirilor Verzi” de pe plan mondial.

1137 afișări
Imaginea articolului Ana Tower Offices, al treilea cel mai înalt turn de birouri din România, a obţinut certificare de „clădire verde”

Ana Tower Offices, al treilea cel mai înalt turn de birouri din România, a obţinut certificare de „clădire verde”

Certificatul LEED PLATINUM atestă faptul că ANA TOWER îndeplineşte cerinţele sistemului de evaluare „LEED Green Building Core and Shell Development”, stabilit de consorţiul american format din US Green Building Council şi Green Business Certification.

Proiectul a obţinut 89 de puncte, în condiţiile în care certificarea LEED necesită minimum 70 de puncte, anunţă Ana Tower Offices, într-un comunicat de presă. 

Certificatul „Platinum” încoronează construcţia şi plasează proiectul ANA TOWER, pe plan mondial, în „Comunitatea Clădirilor Verzi” („Green Building Community”), un cerc restrâns de imobile realizate, în diverse locuri din lume, de dezvoltatori vizionari care au ca ţel comun edificarea de clădiri sănătoase, din materiale naturale – piatră, granit, lemn - excepţional finisate, prietenoase atât cu mediul cât şi cu locatarii lor.

„Suntem bucuroşi că ANA TOWER aduce un nou standard de calitate pe piaţa din România. Certificarea LEED PLATINUM atestă fără nicio îndoială acest lucru.

Clădirea este luminoasă, confortabilă şi extraordinar de eficientă energetic datorită tehnologiilor înalte folosite, de la sistemul BMS până la faţada „Schüco” de tip „Unitized” de ultimă generaţie.

În plus, de la înălţimea celor peste 110 de metri ai clădirii se deschide o perspectivă vizuală unică asupra Bucureştilor şi a salbei sale de lacuri; în zilele senine se pot vedea Carpaţii!

Vremurile şi vremea, aparent nefavorabile, ne ajută să testăm capacitatea de adaptare a clădirii atât la stările de urgenţă şi de necesitate, cât şi la furtunile de vară.

Dumnezeu ne-a ajutat cu timp blând iarna, când finalizam lucrările, şi ne ajută şi acum, cu ploaie, să putem face testul de apă !

Companiile care au închiriat mare parte din spaţiile Ana Tower sunt încântate de condiţiile oferite şi de calitatea serviciilor. Încă mai avem câteva etaje disponibile, dar aceasta nu va mai dura mult”, a declarat Gheorghe Copos, dezvoltatorul clădirii.

„LEED” („Leadership in Energy and Environmental Design”) este cel mai cunoscut şi recunoscut sistem din lume pentru evaluarea „clădirilor verzi”, adică a celor prietenoase cu mediul, atât în timpul construirii lor cât şi în timpul utilizării lor potrivit scopurilor construcţiilor. A fost conceput în 1993, în Statele Unite ale Americii, şi s-a răspândit în întreaga lume, fiind astăzi utilizat în 167 ţări de pe toate continentele.

În mod deosebit, certificarea „LEED Green Building” atestă faptul că respectiva clădire îndeplineşte cerinţele impuse de legislaţia Uniunii Europene privind reducerea cu 20 % a emisiilor de bioxid de carbon.

ANA TOWER OFFICES face parte din grupul de societăţi ANA HOLDING - alături de ANA HOTELS - unul dintre cei mai importanţi jucători din industria hotelieră din România, din concern făcând parte punctele de lucru Poiana Braşov, Eforie Nord, Crowne Plaza Bucureşti, Athenee Palace Hilton Bucureşti, ANA SPA şi Athenee Palace SA – precum şi de ANA TELEFERIC SA, cel mai important transportator pe cablu din România.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici