ANABI a preluat maşini de lux de 3,93 mil. lei aparţinând unei reţele de „mafioţi” vâlceni

ANABI a preluat maşini de lux de 3,93 mil. lei aparţinând unei reţele de vâlceni, care fura bijuterii în SUA de la vârstnici, uneori prin violenţă, vindea aur fals în America şi încasa ajutoare în pandemie.

568 afișări
Imaginea articolului ANABI a preluat maşini de lux de 3,93 mil. lei aparţinând unei reţele de „mafioţi” vâlceni

Sursa foto: Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a preluat în administrare 4 autovehicule de lux (Ferrari Portofino, 2 Lamborghini Urus şi BMW X4).

Valoarea totală a bunurilor preluate în administrare de către ANABI, în acest caz, este estimată la aproximativ 3.93 milioane lei (800.000 euro).

ANABI administrează bunuri mobile cu valori de peste 15.000 Euro. De asemenea, pe întreaga durată a procesului penal, cu acordul sau la cererea proprietarilor ori cu încuviinţarea instanţei, ANABI poate valorifica bunurile mobile indisponibilizate, prin licitaţii publice online.

Măsura sechestrului asigurător a fost dispusă într-un dosar cu elemente de extraneitate în cadrul căruia se desfăşoară cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, tâlhărie, furt, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare a banilor.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut, marţi, 7 percheziţii în Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, la adresele unor persoane cercetate în SUA pentru constituirea unui grup infracţional organizat, tâlhărie, furt, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare a banilor.

În perioada 2020-2022, grupul infracţional organizat, constituit pe fondul relaţiilor de rudenie dintre membrii săi, a fost implicat, în Statele Unite ale Americii, în zeci de infracţiuni de ,,furt prin distragerea atenţiei” în dauna unor persoane vătămate, cetăţeni americani, în general persoane în vârstă, cărora le-au fost furate bijuteriile pe care le purtau sau diverse sume de bani pe care le aveau asupra lor.

În cazul în care persoanele vătămate ripostau, erau deposedate prin violenţă de valorile deţinute, conform DIICOT.

Membrii grupului infracţional organizat au transferat din SUA în România o parte dintre bijuteriile sustrase, în valoare de aproximativ 120.000 de dolari S.U.A. şi în scopul spălării profitului infracţional obţinut au cumpărat lingouri şi monede din aur în valoare de aproximativ 732.000 de dolari S.U.A., precum şi 2 autoturisme de lux, în valoare de 260.575 de dolari S.U.A., respectiv 230.000 de dolari S.U.A..

În plus, membrii grupului infracţional organizat au comercializat pe teritoriul american, fără a fi autorizaţi, bijuterii din aur sau din metal comun cu privire la care pretindeau în mod fraudulos că ar fi confecţionate din aur.

Parte din aurul şi bijuteriile aduse în România a fost amanetat la diverse societăţi comerciale de profil în vederea obţinerii de sume de bani.

De asemenea, aceştia au solicitat şi obţinut de la guvernul S.U.A. ajutoare de şomaj destinate contracarării efectelor pandemiei SARS-COV2, folosind în acest scop acte false, în contextul în care nu îndeplineau condiţiile pentru accederea la aceste indemnizaţii.

Faţă de 2 membri ai grupului instanţele de judecată din SUA au dispus măsura arestării preventive.

La percheziţii au fost identificate şi indisponibilizate: trei autoturisme de lux în valoare de 317.000 dolari SUA, 260.575 dolari SUA , respectiv 40.000 dolari SUA, aproximativ 200 de grame bijuterii din aur, un ceas de lux, suma de 8.000 lei, 7 telefoane mobile şi mai multe înscrisuri. Totodată, a fost confisdcat, în Ilfov, un alt autoturism de lux, în valoare de aproximativ 250.000 de dolari S.U.A.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anabi,
maşini,
lux

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici